1.07.2021

Mineriadă americană ! Se vorbește despre o lovitură de stat

 


update
O bombă a fost găsită în sediul Comitetului Național Republican
update
Printr-o filmare postată pe contul său de Twitter, Donald Trump le-a cerut protestatarilor  să plece după ce unii dintre ei au luat cu asalt clădirea.
Update
Întreaga Gardă Națională din Washington a fost mobilizată după ce clădirea Capitolului a fost ocupată de susținătorii lui Donald Trump, anunță Pentagonul.
Update
Trump le-a transmis protestatarilor care au pătruns în Capitoliu „Fără violenţă!”. Poliţia Capitoliului a cerut întăriri , in timp ce protestatarii au ajuns pe balcon, cu steaguri şi au strigat „SUA” şi „Stop furtului”.
update
Joe Biden a intervenit și el în ceea ce pare a fi Mineriada americană. „Aș vrea să fiu foarte clar. Ceea ce se vede, haosul de la Capitoliu, nu ne reprezintă. Ceea ce se vede reprezintă un mic număr de extremiști care ignoră legea. Asta nu e dizidență. E aproape răzvrătire și ar trebui să se termine“,  scris el pe Twitter.
update
Mai mulţi membri ai Congresului american au denunţat miercuri o „tentativă de lovitură de stat” desfăşurată de partizani ai lui Donald Trump care au reuşit să pătrundă în Capitoliu, parlamentarii avertizând că acţiunea este sortită eşecului, transmit AFP şi Reuters.
„Nu este vorba despre o manifestaţie. Este o tentativă de lovitură de stat”, a comentat  Diana DeGette, membră a Congresului american, pe Twitter.
update
O femeie a fost împușcată în piept și este în stare critică, în cursul asedierii Congresului SUA de către susținătorii lui Donald Trump în ceea ce o parte din presa americană numește „lovitură de stat”, anunță CNN.
stirea initiala
Simpatizanţi ai lui Donald Trump au pătruns cu forţa în Camera Reprezentanţilor şi în Senatul SUA, astfel că procedura de validare a rezultatului scrutinului prezidenţial a fost întreruptă, afirmă surse citate de CNN.
Membrii Congresului SUA sunt în siguranţă, au declarat surse din cadrul Poliţiei Capitoliului.
Sesiunea pentru validarea rezultatului scrutinului prezidenţial a fost întreruptă din cauza violenţelor.
Două clădiri ale Capitoliului au fost evacuate, miercuri, din cauza unor ameninţări cu bombă, în timp ce Congresul SUA validează rezultatul scrutinului prezidenţial, afirmă surse citate de postul Fox News.
Poliţia a dispus evacuarea anexei „Cannon” şi a „Bibliotecii Madison” a Congresului SUA, au declarat surse din cadrul serviciilor de intervenţie.
Trump rămâne pe poziţii: „Nu vom admite înfrângerea”
Conform surselor citate, mai multe obiecte suspecte au fost găsite în apropierea Capitoliului, iar una seamănă cu un dispozitiv exploziv artizanal. Cel mai probabil, este vorba de obiecte plasate pentru a genera o falsă alertă de securitate.
Incidentul de securitate intervine în contextul în care Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA au iniţiat sesiunea de validare a voturilor exprimate de membrii Colegiului Electoral Federal, organism care a confirmat victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.
Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a denunţat miercuri, într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor adunaţi în centrul Washingtonului, presupuse fraude electorale în scrutinul prezidenţial, afirmând că nu îşi va recunoaşte înfrângerea.
sursa foto BBC

sursa:https://www.cotidianul.ro/incident-de-securitate-in-timpul-validarii-lui-biden/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu