1.31.2021

„Nu știm cu exactitate”. Demisiile ar trebui să aibă legătură cu responsabilitățile dintr-un caz sau altul...”

 


Nu știm cu exactitate cauzele tragediei de la Matei Balș. Așteptăm rezultatele anchetei pentru a vedea responsabilitățile și responsabilii și să învățăm, vom ști ce măsuri să prioritizăm. Nu s-a concretizat o ipoteză principală. Singurul lucru pe care putem să-l spunem e că un consum mare de oxigen în secțiile COVID e un factor de risc suplimentar și de aceea trebuie să fim foarte atenți la infrastructură și la procedurile care trebuie respectate, a susținut ministrul Sănătății sâmbătă seara, la aproape două zile după producerea incendiului.

„Vom anunţa la sfârşitul săptămânii viitoare măsuri vizavi de ceea ce o să se constate după ancheta de la Matei Balş”, a precizat Voiculescu, într-o conferinţă de presă. Cât despre măsuri pentru sistemul sanitar, ministrul a vorbit, printre altele, despre „un fond național pentru siguranța pacienților în spitale” și „realizarea unui serviciu de informare la fiecare spital”.

Referitor la vaccinare, Vlad Voiculescu a anunțat că „avem acceptul premierului ca în perioada următoare, în luna februarie pentru toate locurile noi din platforma de vaccinare eligibili să fie doar vârstnici, cei cu boli cronice, cei cu handicap”.

Ministrul a respins ideea unei demisii, ceruta sâmbătă în cadrul unor manifestații desfășurate în București, spunând că demisiile ar trebui să aibă legătură cu responsabilitățile dintr-un caz sau altul. „Echipa noastră a început aici cu mai puțin de o lună. Este sănătos ca atunci când există o problemă, să o privim în față și să vedem care sunt responsabilitățile și responsabilii. Avem nevoie să stabilim responsabilitățile și responsabilii și în acest caz”, a spus Voiculescu.

sursa:https://www.cotidianul.ro/video-voiculescu-nu-stim-cu-exactitate/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu