1.31.2021

Habarniștii și poamele pot ocupa orice funcție.

 


Sfîrșit de săptămînă ca o gaură fără fund prin care se scufundă certitudinile și iluziile noastre. 

O tragedie are loc la cel mai important spital de tratament pentru coronavirus. Acolo lucrează cei mai buni specialiști ai României. Acolo se află cele mai bune medicamente, cele mai noi aparate, iar clădirea a fost modernizată. Acolo au fost repartizate cele mai mari cheltuieli. Și totuși s-a întîmplat o nenorocire. Încă nu știm de ce. Acolo s-au prezentat miniștri și politicienii. Cei care n-au ajuns și-au atîrnat gîndirea pe contul lor de facebook.

Ca să nu ne imaginăm că este doar o caricatură, un inutil flămînd, o vulpe strecurată în fruntea domeniului Sănătății, ministrul Vlad Voiculescu a organizat o conferință de presă ca să ne lămurească. Ne-a limpezit de tot. Nu avem ce aștepta de la el. Nu urmează nici un progres. Nu vom avea parte de nici o schimbare. Dimpotrivă! Se confirmă practica și pentru următorii ani. Sănătatea poate fi condusă de unul care habar nu are. Habarniștii și poamele pot ocupa orice funcție. Și învățămîntul poate fi condus de unul care nu știe mai nimic despre el. O cucoană ne-a demonstrat că poate conduce școala doar în vacanțe. Și Ministerul de Interne poate fi condus de un neica-nimeni. A fost și frînar la Transporturi, și pălărie peste șerpăria din poliție. Există precedent. Internele au fost conduse și de un valutist din Caransebeș ajuns primar, și afacerist cu terenuri. Și dezvoltarea României a putut fi dată în răspundere unuia cu cap de lemn și cu viziune de grindă. A mers de nu s-a văzut nimic de pe urma lui. De la un cap de lemn la o fufă cu gura mare n-au mai încăput decît doi miniștri. Unul a fost secretar general de partid liberal, ministru Dezvoltării, directorul SRI și acum este pregătit să devină ambasadorul României în SUA. Dacă americanii au trimis o catastrofă de ambasador, de ce n-am trimite și noi un aerian în diplomație? A mers cu un șef al turnătorilor și al securiștilor, merge și cu prietenul lui Rareș Bogdan!

Dacă toată această liotă de umbre și caricaturi a fost posibilă, de ce n-ar putea fi urmată de o alta? De ce discursul de sîmbătă al ministrului Vlad Voiculescu n-ar trece ușor de condiția de vorbărie stupidă a unui om speriat care încropește argumente? De ce n-ar deveni o ”cuvîntare istorică” după care lucrătorii din Sănătate să-și ghideze munca, gîndirea și trăirile?

Așadar, avem un groaznic accident și la Ministerul Sănătății! Vă invit să citiți și să înțelegeți noua definiție a responsabilității și să căutați viitorul asistenței medicale din România printre cuvintele acestui impostor în domeniu.

”Nu știm cu exactitate cauzele tragediei de la Matei Balș. Așteptăm rezultatele anchetei pentru a vedea responsabilitățile și responsabilii și să învățăm, vom ști ce măsuri să prioritizăm. Nu s-a concretizat o ipoteză principală. Singurul lucru pe care putem să-l spunem e că un consum mare de oxigen în secțiile COVID e un factor de risc suplimentar și de aceea trebuie să fim foarte atenți la infrastructură și la procedurile care trebuie respectate”

În regalul de patinaj în materie de ministeriat, Vlad Voiculescu a mai spus:

”Sistemul are pacate vechi. Mai ieri aveam infectii nosocomiale, acum avem incendii, nu se stie ce ne asteapta mai departe…..

Avem nevoie de cateva masuri urgente in fiecare spital ca tragedii de acest fel sa nu se mai intample.

Lucram cu ISU pentru masuri urgente care sa repare neregulile constantate. Saptamana viitoare vom avea un raport care o sa prezinta rezultatele dupa investigatiile facute in luna noiembrie……

Vom face un fond pentru siguranta pacientilor in spitale, cu fonduri europene….Avem nevoie de fiecare spatiu disponibil in spital. Am verificat statisticile recente si am vazut ca 85% din decese sunt peste persoane de 65 de ani, cele mai multe aveau deja boli cronice…..De asta am propus premierului ca in perioada urmatoarea, pe perioada luna februarie, toate locurile care vor fi oferite in programul de vaccinare sa fie catre persoane varstnice si cei cu boli cornice”.

Știți ce zice el și ce ar trebui să înțelegem? România și Comisia Europeană să dea cît mai mulți bani pentru reformarea sistemului sanitar, de a cărui cheltuire să se ocupe dînsul. Totul pentru un viitor sigur în care banii sunt la el și fericirea la ceilalți.

Caraghios și dezumflat a ieșit și primul-ministru Florin Vasile Cîțu, semn că, în același timp cu nenorocirea de la Institutul Matei Balș, avem parte de o catastrofă cu efecte tragice și la conducerea Guvernului:

”S-a întâmplat anul trecut și se pare că nu am învățat nimic din acea experiență. S-a întâmplat astăzi din nou. Aşa nu mai merge! Angajaților din administrație, angajaților din Ministerul Sănătății, inspecțiile județene de sănătate, inspecțiile de control ale Ministerului Sănătății, le spun: ieșiți din birouri şi faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă! Este momentul ca în România, fiecare angajat din sectorul public să-şi facă treaba pentru care este plătit. Este pretenția pe care o am de la angajații din sectorul public. Vă mulțumesc!”

Nu mai rămîne decît să le transmitem compatrioților noștri un avertisment asemănător.

– Ieșiti cu toții din starea de comoditate și de nepăsare și priviți cu atenție la privatizările (vînzările din ouăle de aur ale bietei economii românești, atîta cît a mai rămas în posesia statului român) pe care le va face premierul Florin Vasile Cîțu și consilierul său Lucian Isar!

Dar accidentul tragic s-a prelungit și la președinția României. Cel mai rapid s-a sinucis politic președintele Klaus Iohannis. S-a hotărît că ar fi cazul să dea și el cu nasul de o nenorocire. A venit, a văzut niște urme ale exploziei, a evitat cetățenii și presa și a pasat totul în cîteva propoziții. Ca România Nouă, ca România educată, ca proiectul de țară, ca măsurile împotriva pandemiei, ca planul de vaccinare.

”Avem de-a face cu probleme structurale în spitale și am cerut ministrului Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate și aștept cât de curând primele idei. (Klaus Iohannis)

Și de la Institulul ”Matei Balș” a plecat la Sibiu pentru că avea program de ski pe pîrtia de la Păltiniș, lăsînd țara pe deplin edificată în legătură cu anvergura personajului și cu ce fel de om este președintele Klaus Iohannis !

sursa:https://www.cotidianul.ro/accidente-in-lant-in-politica-romaniei/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu