1.31.2021

Televiziuni care altădată amplificau numărul protestatarilor din Piața Victoriei, sâmbătă 30 ian.2021, nici măcar nu au transmis informații și imagini de la protestul de la Ministerul Sănătății.

 


Proteste au avut loc sâmbătă în București, după tragedia de la ”Matei Balș”, în care au murit șase oameni, din cauza incendiului izbucnit într-un salon al spitalului. Incendiul a scos oamenii, revoltați, în stradă, pentru o schimbare. Cer demisii pe linie. Dar strigătul lor nu ajunge la toți. ”Ieșiți din casă dacă vă pasă” este strigarea care a fost ”tăiată” de unele mijloace de comunicare.

Televiziuni care altădată amplificau numărul protestatarilor din Piața Victoriei, sâmbătă nici măcar nu au transmis informații și imagini de la protestul de la Ministerul Sănătății. Dacă altădată, în timpul protestelor, se puneau afișe cu sigle de televiziuni, cu mesaje precum ”Aici e Piața Victoriei”, sâmbătă, protestele din Capitală n-au ajuns pe toate televiziunile. 

În plus, grupuri de Facebook care altădată susțineau protestele din Piața Victoriei, grupuri ale românilor din diaspora, de altfel majoritatea din categoria #rezist, au șters filmările transmise LIVE pe Facebook și distribuite în acele grupuri. Vocea protestatarilor de sâmbătă, asociați AUR, prin prezența lui George Simion în mijlocul oamenilor, a fost bruiată pe mijloace de comunicare care altădată îi puneau megafon.

 A fost, de altfel, primul protest împotriva protestatarilor hashtag, propulsați în Parlament chiar de astfel de manifestări. USR-PLUS, care altădată se ridicau pe mesajul ”cine nu sare, ia condamnare”, a simțit, sâmbătă, gustul amar al celor vizați de proteste. Vlad Voiculescu se plângea de megafon... uitând că, fără megafon, cel mai probabil astăzi el n-ar fi fost ministru al Sănătății. Revolta societății se pare că nu este una apreciată când nu este revolta lor. Pentru că și revolta, în sine, se bucură de dubla măsură: revolta noastră vs. revolta voastră. 

sursa:https://www.dcnews.ro/proteste-impotriva-protestatarilor-hashtag-cum-nu-s-au-auzit-strigatele-de-la-ministerul-sanatatii_798901.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu