3.22.2021

ALERTĂ NAȚIONALĂ - Escrocheria care ne păcălește pe toți

 


O nouă schema de escrocherii cu carduri bancare face ravagii pe internet. În acest caz, escrocii pretind că vând vaccinuri anti-COVID.

Pe rețelele sociale, escrocii au pus la cale o nouă schemă de escrocherii cu carduri bancare, aceștia pretinzând că sunt vânzători de vaccinuri anti-COVID.

Modul în care aceștia acționează este destul de simplu. Ei se înscriu pe diferite grupuri de Facebook unde își găsesc victimele. Escrocii promit că, în schimbul a 80 de euro, vaccinurile vor fi livrate prin intermediul unui taxi.

Potrivit jurnaliștilor de la Chișinău, un astfel de anunț a fost postat pe un grup de Facebook. O femeie susținea că vinde doze de Sputnik V. În anunț se precizează că serul a fost transportat și stocat în siguranță, în conformitate cu normele sanitare.

Jurnaliștii de la Publika.md au încercat să contacteze vânzătorul, dar acesta a spus că nu poate discuta telefonic și i-a rugat să ia legătura cu el pe rețelele sociale. Acolo, o persoană înregistrată pe un alt cont i-a întrebat dacă se află la Chișinău și le-a garantat că le poate transmite vaccinul prin intermediul unui taxi.

„Prețul celor două doze pentru o persoană este de 80 de euro, iar livrarea este inclusă în preț. Achitați pe conturile care o să le trimit și în decurs de o oră primiți vaccinul. Puteți să le administrați la orice clinică private”, a scris vânzătorul.

O nouă schemă de escrocherii cu carduri bancare implică vânzarea de vaccinuri anti-COVID

„Fiecare cutie are documente, clinicile din Moldova îl acceptă. Spuneți doar că l-au adus rudele de peste hotare”, se mai preciza în mesaj.

Ministerul Sănătății s-a autosesizat în acest caz și a lansat un avertisment către populație, îndemnându-i pe oameni să fie atenți la aceste înșelăciuni. Până în acest moment, serurile pot fi administrate doar la spitalele de stat. Republica Moldova este la prima etapă a campaniei de vaccinare.

„Vaccinările împotriva Covid 19 în toate instituțiile medico-sanitare sunt gratuite, în niciun caz persoanele să nu apeleze la platforme sociale. La moment clinicile private nu au vaccin anti-COVID, doar cele din cadrul instituțiilor medico-sanitare a programului național de imunizare. Vor fi examinate toate legăturile și se va examina minuțios cazul”, a declarat Alexei Ceban, epidemiolog-şef al Campaniei Naționale de vaccinare.

sursa:https://evz.ro/escrocherii-carduri-bancare-vaccinuri-anti-covid.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu