3.11.2021

Puternică prăbușire a acestui partid

 


"Cel mai recent sondaj Sociopol, realizat la începutul lunii martie, ne indică, printre altele, starea politică a momentului. Efectele crizei Covid, împletite cu cele ale crizei economice, dar mai ales cu proasta gestionare a situației, cît și cu tensiunile interne din coaliție, pun presiune asupra partidelor de la putere, îndeosebi asupra PNL", transmite Mirel Palada.

Palada: "PNL, puternică prăbușire"

"Ca și la alegerile parlamentare de la sfîrșitul anului trecut, PSD este pe primul loc în preferințele electoratului român, cu 31%, evoluînd după alegeri în jurul pragului de 30%. Scurta eroziune din campania electorală s-a estompat deja.

După o ușoară revenire la începutul anului, PNL, cu 23%, își continuă eroziunea înapoi spre 20%. Tendința de scădere a PNL este din ce în ce mai bine definită, scăzînd într-un an de zile de la aproape 50% la 20% și un pic. Puternică prăbușire.

De eroziunea PNL beneficiază partenerul secund de coaliție USR. După alegerile parlamentare, acesta este într-o ușoară creștere, urcînd ușor spre 20%, cel mai recent procent fiind de 19%. Dintr-o dată, ecartul dintre PNL și USR PLUS nu mai este atît de considerabil, cum era acum un an, cînd diferența de procente era mai mult de dublă. Între 23% și 19% mai sînt doar 4 puncte procentuale, practic cele două partide fiind deja la egalitate în mințile românilor dornici de vot.

AUR, partidul cel mai recent intrat în scena mare a politicii românești, este în momentul de față la 12%, un scor ceva mai bun decît cel obținut la alegerile parlamentare de anul trecut. UDMR își menține scorul relativ constant de 6% și reprezintă ultimul partid care ar intra în Parlament, dacă alegerile parlamentare ar fi organizate în momentul de față", precizează Mirel Palada.

 



sursa:https://www.dcnews.ro/sondaj-sociopol--cine-ar-castiga-alegerile--palada--puternica-prabusire-a-acestui-partid_806972.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu