4.27.2021

Despre purtatul măștii și în apă la mare: "Virusul intră peste tot. Păi de ce nu și prin urechi, nu? Prin ochi nu se ia? Aerul nu intră prin ochi? Prin urechi? Nu ne intră peste tot?

 


Dana Budeanu a comentat, luni, la Sinteza zilei, declarația secretarului de stat în ministerul Economiei şi Turismului Paul Ene care a spus că, dacă nu se schimbă legea în acest sens, masca de protecție rămâne obligatorie la malul mării, atât pe șezlong, cât și în apă.

Întrebat dacă apa mării este considerată spațiu public, acesta spune că legislația în vigoare obligă turiștii să poarte mască și în apă. "În momentul de față, regula clară pentru toată lumea este că în spațiile publice să se poarte masca”, a spus secretarul de stat.

El a indicat ca marea este spațiu public. „Exact. Eu sper că până atunci să găsim o soluție și înțelegere pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Dar regulile, în momentul de față, astea sunt. Dacă nu se vor schimba, atunci știm toți ce înseamnă asta. Adică purtăm toți masca pe plajă și în apă, până la noi decizii", a explicat în urmă cu câteva zile Paul Ene.

"Da, a fost la rubrica mea 'Fătălăul zilei'. A spus și Băsescu asta, acum două-trei zile, că pe plajă și în apă trebuie să porți mască pentru că nu se știe cum o să se descurce în apă - vă dați seama despre ce vorbim - că briza mării aduce virusul și îl inhalezi, pentru că el a citit că se ia prin aer.

Păi de ce nu și prin urechi, nu? Prin ochi nu se ia? Aerul nu intră prin ochi? Prin urechi? Nu ne intră peste tot? Doamne ferește, cei care fac nudism le intră și prin alte părți. Dacă se ia din aer, nu mai are rost să ieșim din casă deloc. Să ferecăm geamurile, ușile. Păi, ne apără o măscuță?", spus Dana Budeanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu