5.05.2021

Cîțu ne mai vinde câteva cîțisme



Ce nu scoate premierul României pe gură doar-doar va convinge câți mai mulți oameni să se vaccineze.
„Dacă s-ar putea, m-aș vaccina din nou, dar se pare că nu se poate”, a spus miercuri Florin Cîțu.
El a mai precizat că va încerca să ajute campania de vaccinare.
„Da, voi fi prezent (la primul maraton de vaccinare anti-COVID-19 – n.r.), voi fi și nu numai acolo. Voi fi prezent la mai multe centre de vaccinare. Voi merge și la companii care vor avea centre de vaccinare. Voi fi în perioada următoare la multe centre de vaccinare pentru a ajuta campania”, conchide premierul.
Florin Cîțu s-a vaccinat pe 16 ianuarie cu prima doză la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”.
Cîţu a anunţat, totodată, miercuri, că a propus comitetului interministerial ca în birourile în care toate persoanele sunt vaccinate anti-COVID să nu se mai poarte masca de protecţie.
El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, ce stimulente sunt luate în calcul pentru revigorarea vaccinării anti-COVID.
„Cel mai bun stimulent – revenirea la normalitate, o viaţă fără mască, în care să putem să circulăm liber, oricând, oriunde. Acesta este cel mai bun stimulent, nu cred că este nevoie de altceva. (…) Noi am oferit companiilor în România centre de vaccinare, în companii se poate face acest lucru. În acelaşi timp, va fi încă o propunere pe masa comitetului interministerial pe care am făcut-o ca în birouri, în companii, dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască, de exemplu. Sunt propuneri care sunt pe masă şi există aceste motivaţii şi în România. Vom vedea motivaţii financiare dacă este nevoie mai târziu, dar eu cred că suntem oameni responsabili şi vrem să revenim la normalitate cât mai repede”, a explicat Cîţu, după şedinţa de Guvern.
Potrivit prim-ministrului, în cazul în care ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID nu va fi atinsă până la 1 iunie, nu vor fi ridicate măsuri de restricţie.
„Nu le vom ridica. Vom merge mai departe aşa cum este situaţia acum, dar eu nu cred. Eu cred că dorinţa noastră, a românilor, este mult mai mare de a reveni la normalitate decât orice şi ne vom vaccina şi vom trece de această perioadă”, a spus Florin Cîţu.
Premierul  a mai anunțat miercuri că petrecerile private ar putea fi permise din luna iunie doar cu persoane vaccinate.
„Am avut discuții cu organizatorii de evenimente, la Cluj și la București m-am întâlnit cu organizatorii. Toți au fost de acord că vor să facă aceste evenimente doar cu persoane vaccinate”, a explicat Florin Cîțu, miercuri, în timpul unei conferințe de presă.
Premierul a fost întrebat când vor reîncepe petrecerile private, nunțile și ceremoniile de botez. „Când ne vom vaccina”, a răspuns Florin Cîțu.
Cei care doresc să se vaccineze anti-COVID pot, începând din acest weeekend, să se prezinte doar cu buletinul şi fără programare, a declarat, de asemenea, miercuri, Florin Cîţu.
„De vineri, din acest weekend, putem să ne vaccinăm oriunde în centrele Pfizer şi Moderna doar cu buletinul, fără niciun fel de programare. Astăzi a fost problemă cu prea multe persoane care au încercat în acelaşi timp, vreo 40.000 de persoane. Este o platformă pe care am făcut-o anul acesta, nu este perfectă. Îmi cer scuze pentru cei care au avut de aşteptat”, a afirmat prim-ministrul, după şedinţa de Guvern.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu