5.14.2021

Dr. Monica Pop, despre certificatul de vaccinare: "Nu are importanţă. Persoanele vaccinate se pot reinfecta şi pot transmite boala"

 


Medicul Monica Pop a comentat în cadrul emisiunii "Decisiv" măsura potrivit căreia accesul la evenimente, nunţi, botezuri sau la spectacole să se facă pe baza certificatului de vaccinare.

Medicul Monica Pop s-a declarat mulțumită de adoptarea măsurilor de relaxare, dar a reamintit că persoanele vaccinate se pot reinfecta şi pot transmite boala. În acest context, medicul a declarat că nu înțelege ce câștig au cei care cer acest certificat unei persoane care are şanse să se reinfecteze.

„Eu mă bucur că s-a făcut această relaxare, însă continui să spun că, după părerea mea, certificatul de vaccinare nu are nici un fel de importanță.

Vaccinul te face să faci o formă mai ușoară a bolii, dar certificatul de vaccinare nu folosește la nimic pentru că, orice fel de vaccinat poate fi infectat.

Deci, care este câștigul dacă are certificat de vaccinare? Orice vaccinat poate fi infectat și poate infecta și pe ceilalți. Certificatul nu garantează nimănui că cel care a intrat în sala de spectacol nu este infectat", a spus medicul Monica Pop.

Monica Pop: „Mască și distanțare nu ajunge?”

Într-o sală de exemplu, dacă intră o persoană care este vaccinată, dar care este bolnavă, poate să fie asimptomatic şi să aibă boala. Ar fi fost mult mai normal, să se facă un test, numai că, oamenii nu au posibilitatea materială, pentru că, în ţara asta, ca în niciuna, testele să plătesc, ceea ce nu e normal. Ar trebui ca orice om asigurat din ţara asta, care plătește asigurări de sănătate, pensionari şi aşa mai departe, ar trebui să aibă dreptul la test gratuit, de câte ori au nevoie de acest test, a mai spus medicul Monica Pop.

Mască și distanțare nu ajunge? Și atunci când a fost voie, au fost spectacole, cu situația aceasta, cu mască și distanțare, s-a întâmplat ceva? S-a îmbolnăvit cineva de la teatru? A descoperit cineva un lucru de genul acesta? Nu! De ce nu ajunge distanțarea și masca, nu pot să înțeleg.

INSP-ul a anunțat că peste 25.000 de vaccinați au făcut boala. Eu spun că nu este necesar certificatul de vaccinare pentru a merge la un spectacol, sau pentru a intra într-o colectivitate, pentru că despre asta este vorba",  a spus prof. dr. Monica Pop, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, vineri în exclusivitate la Antena 3.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu