5.14.2021

Elevii vor putea sta fără mască în exteriorul şcolii de săptămâna viitoare

 


Elevii vor putea renunţa la mască în exteriorul şcolii de săptămâna viitoare, a anunţat ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu a ţinut să precizeze că pauzele vor fi în continuare decalate pentru a evita aglomerările.

„De săptămâna viitoare, in exteriorul școlii (spatii deschise) se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protectie, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările”, a anunţat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a anunţat că în 654 de localităţi, in care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, nu toţi elevii vor putea merge la şcoală.

„Săptămâna viitoare (17-23 mai) in școlile din 2527 de localități toți elevii vor putea merge la școala, cu prezenta fizica (Scenariul verde). Sunt peste 2,6 milioane de elevi in aceasta situație (90%).

In 654 localități, in care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, vor rămâne in online (Scenariul galben) elevii claselor a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 9-a, a10-a și a 11-a (300.000 elevi, reprezentând cca. 10%)

Scenariul Rosu (suspendarea tuturor activităților cu prezenta fizica) se aplica școlilor din localitățile care ar putea fi carantinate, precum și claselor in care s-au înregistrat cazuri confirmate de infectare cu virusul SarsCOV”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu