5.14.2021

Raed Arafat nu se bucură deloc de finalul pandemiei anunţat de Iohannis

 


România la normalitate?! Marea relaxare pe el îl îngrijorează.

„La o petrecere mâine în spațiul închis nu cred că eu aș merge, chiar dacă sunt vaccinat. Încă ! Mai aștept. Eu, personal, nu aș merge. Eu personal, care nu sunt om de petreceri, nu merg de regulă la petreceri, însă dacă mă invită cineva în spațiu închis, aș spune că încă mai aștept. Dacă mă invită la o masă în spațiu închis, să stăm să mâncăm la o masă, să discutăm… Este cu totul altfel. Este contactul.

Petrecerea sau discoteca sau în club… este altfel de contact, mult mai apropiat, de regulă e mai aglomerat, lumea se mișcă foarte mult. Pe când la masă stai, mănânci și discuți cu oamenii care sunt în jurul tău.

De ce să ne ascundem acum? O făceau și până acum. Trebuie respectate aceste reguli. Nu cred că tinerii vor da petreceri și se vor testa cu teste rapide. Eu sper ca în viitor să avem tineri vaccinați”, a spus Raed Arafat joi, la Antena 3.

Klaus Iohannis a anunțat că de pe 15 mai se elimină obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber. De asemenea, se elimină restricțiile de circulație pe timpul nopții, iar magazinele revin la programul normal.

De asemenea, se elimină restricțiile de circulație pe timpul nopții, iar magazinele revin la programul normal.

Prima etapă de relaxare va avea loc chiar acum, în 15 mai, deci în weekendul care urmează deja vom avea câteva măsuri de relaxare funcționale. Următoarea etapă este 1 iunie, pe urmă 1 iulie, pe urmă 1 august.

Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții, desigur. Rămân excepțiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi piețele, târgurile sau stațiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spațiile din interior. Deci, prima măsură, în aer liber se renunță la această mască.

A doua măsură care intră imediat în vigoare este eliminarea restricțiilor de circulație noaptea și simultan se elimină orice restricții asupra programului agenților comerciali. Deci, magazinele vor reveni la programul normal pe care l-au avut.

Tot din acest weekend pot să vă dau câteva exemple. Activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, deci cu spectatori. În interior vom avea, de asemenea, câteva relaxări care încep majoritatea din 1 iunie, când va crește capacitatea de cazare, va crește capacitatea de servire în restaurante și așa mai departe. Sunt foarte multe măsuri, ele vor fi prelucrate de Comitetul Național și vor fi toate aduse la cunoștința publicului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu