7.23.2020

ARTICOL ZDROBITOR DESPRE ROMÂNIA ÎN PRESA STRĂINĂ - România riscă să devină Brazilia Europei, este concluzia jurnaliștilor italieni de la Il Messaggero, care au comentat evoluția epidemiei de coronavirus din țara noastră, după recordul negativ înregistrat sâmbătă, când Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 889 de cazuri noi de COVID-19 confirmate pe un interval de 24 de ore. În acest context putem să urăm ”felicitări” autorităților.


Desigur că acestea vor da vina tot pe români. Știm deja că tot ce fac ele este perfect dar dacă nu au cu cine…Nimeni nu mai spune că atunci când statele din jur luau măsuri Puterea de la București, Klaus Iohannis aveau în minte numai anticipatele și ne prezentau coronavirus drept o gripă ușoară, o răceală, doar să mai diminueze panica și să-și poată duce lăcomia de putere pana la capăt. Nu a fost să fie și acum românii au de suferit.

Publicația Il Messggero notează că situația din România nu îngrijorează numai administrațiile statelor din zona Balcanilor, ci chiar pe cele din UE în ansamblu. Deși oficial autoritățile române au confirmat circa 36.000 de cazuri de infecție cu coronavirus, scriu jurnaliștii italieni, numărul real de îmbolnăviri ar putea fi mult mai mare.

Deși președintele Klaus Iohannis, care a promulgat noua lege privind carantina și izolarea, dorește o linie politică mai prudentă, premierul Ludovic Orban a anunțat că autoritățile nu doresc să impună noi restricții, mai scrie Il Messagero.

„Obiectivul nostru e acela de a utiliza de toate pârghiile instituționale pe care le avem la dispoziție pentru a stăpâni, pentru a ține sub control epidemia și numărul infectărilor. Vom stabili toate măsurile și toate acțiunile necesare care sunt permise de noua lege pentru a lupta eficient pentru apărarea sănătății oamenilor.

Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricție sau vreo măsură care să aibă efecte negative asupra economiei. Respectați regulile, respectați regulile de protecție sanitară care sunt simple și au cel mai mare efect în stăvilirea epidemiei”, a spus premierul Ludovic Orban, luni dimineață.

Jurnaliștii italieni notează că România, principalul stat din Balcani atât ca extindere geografică, cât și ca dimensiune a diasporei, poate deveni o amenințare pentru toată Europa. Germania și Franța sunt în mod special îngrijorate de situația din țara noastră, având în vedere apropierea relațiilor bilaterale pe probleme de comerț și producție.

Cu toate că evoluția epidemiei indica la un moment dat că Balcanii sunt pe cale să depășească pandemia de coronavirus, problemele au reapărut, iar România este cea mai afectată țară. Chiar și așa, tot mai multe cazuri sunt înregistrate și în alte țări din regiune, precum Kosovo sau Bosnia și Herțegovina.

De altfel, chiar Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni seară, că peste 3.600 de persoane confirmate cu COVID-19 nu au putut fi nici monitorizate, nici internate din cauza deciziei CCR. De fapt din cauza specialiștilor vietii din PNL care nu au fost in stare sa faca o lege constituțională. 

„Din analiza seriilor de date raportate reiese faptul că aproximativ 3.680 persoane confirmate pozitiv în acest interval de timp, în condițiile absenței instrumentelor legislative care să permită măsuri medicale, nu au făcut obiectul internării în spitale, nu au făcut obiectul externării ca persoane asimptomatice după 10 zile de spitalizare și nici ca persoane externate la cerere”.

sursa:http://vavedem.com/felicitari-autoritatilor-articol-zdrobitor-despre-romania-in-presa-straina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu