7.23.2020

PLANUL LUI IOHANNIS PENTRU PUTEREA ABSOLUTĂ - Două zile de vot, complet nejustificate, nu vor face altceva decât să deschidă calea unei fraude electorale de proporții.


Jurnalistul Valentin Boeru atrage atenția într-un editorial din National că liberalii pregătesc o manevră pentru a câștiga alegerile locale și parlamentare. Aceștia sunt speriați că și disperați că vine vremea decontului pentru abuzurile comise, pentru afacerile murdare desfășurate la adăpostul stărilor de urgență și de alertă, pentru haosul creat de guvernarea aiuristică, or tocmai asta încearcă să evite.

În opinia jurnalistului, singura lor șansă de a ocoli pușcăria rămâne păstrarea puterii. Iar pentru asta sunt în stare să facă orice și să rămână pe poziții. Primul pas, alegerile locale, unde trebuie să câștige la un scor zdrobitor. De ele depinde câștigarea alegerilor parlamentare, fapt ce le-ar aduce satisfacția unei guvernări după bunul lor plac. Este ceea ce își dorește și Iohannis, artizanul manevrelor care să-i ducă liberalii la victorie.

”Deși, pe deoparte, Guvernul Orban face mare tapaj cu epidemia de coronavirus, pe de altă parte nu renunță la alegeri. Cifrele pe care Grupul de Comunicare Strategică le anunță zilnic nu mai sunt crezute de multă vreme. Degeaba apar la televizor Vela, Tătaru, Arafat sau alți proroci prăpăstioși ai Covid, nu mai au credit. Orban a ajuns să se contrazică singur în opinii. Vrea alegeri, invocând Constituția, regulile democrației și legi făcute pe genunchi și votate de urgență în Parlament. Este limpede că le vrea, dar nu știe cum să rezolve problema aglomerării.

A încercat inclusiv intimidarea prin prezentarea de cifre prăpăstioase și prin emisiuni făcute de tot soiul de vânduți pe la televiziunile mituite, având ca țintă populația vârstnică. A mizat pe faptul că pensionarii, recunoscuți pentru opțiunile lor majoritar pesediste, se vor speria de pericolul contaminării și nu vor mai ieși la vot. Din teritoriu, însă, informațiile arătau că lumea nu se lasă timorată și vrea să voteze.

Așa a apărut varianta celor două zile de vot, care-și face loc tot mai mult. Manevra nu îi aparține, este opera lui Iohannis, mai bine zis a celor care-i întorc cheița. Tot scenariul are ca punct de plecare laitmotivul fals cu grija față de sănătatea populației. Aceeași care, de-a lungul timpului, politicieni și câțiva ziariști mai curajoși i-au demonstrat că nu l-a preocupat atât de mult pe cât pretinde.Teoretic, Opoziția ar trebui să se opună prelungirii votului dincolo de data stabilită. Nu se știe însă dacă se va întâmpla așa ceva. Întotdeauna, jocurile din culise au arătat altceva. Două zile de vot, complet nejustificate, nu vor face altceva decât să deschidă calea unei fraude electorale de proporții.

Dacă la referendumul pe justiție, care a durat numai o zi, ne-am trezit cu neștiutori de carte care au înțeles perfect întrebările, aceleași pe care nici Klaus Iohannis nu a fost în stare să le reproducă fără prompter, cam ce se poate întâmpla în două zile ? Dacă la europarlamentare am văzut cum UDMR a câștigat locuri în județe în care nu există picior de maghiar, de ce n-am vedea cum fiefurile PSD cad pe capete și lumea, brusc, votează PNL în neștire ?”, a scris jurnalistul Valentin Boeru.

sursa:http://vavedem.com/planul-lui-iohannis-pentru-puterea-absoluta-ce-manevra-ne-pregatim-de-frauda/?fbclid=IwAR2aFWMo_MmH6An4Wh53-CY7yKc0Y7_1uYZhXepkTXFyfJnm1HLj8yapsa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu