Un nou studiu realizat de membrii ai The Royal Society arată modul în care a pătruns COVID-19 în România și modul în care a ajuns în spitale. Aceștia susțin că a fost adus de cetățeni care se întorceau în țară din nordul Italiei și ciclurile locale de transmisie au fost precedate de cazuri importate, predominant din Italia.
“Cercetările noastre sunt în conformitate cu alte articole anterioare care ilustrează importurile de cazuri din Italia, cum ar fi Bolivia, Brazilia, Austria, Croația și Spania . Pentru România, această rută de import de cazuri nu este surprinzătoare, deoarece Italia a fost, cel puțin în ultimele două decenii, principala destinație de migrație pentru români. Majoritatea imigranților români se află în nordul Italiei și, în special, în teritoriile puternic afectate din Lombardia, Emilia-Romagna, Piemonte și Veneto (aceste patru regiuni italiene reprezintă 47,3% din totalul românilor care locuiesc în Italia)”, au declarat cercetătorii.
Cât a durat de la sosirea în țară, până la prima confirmare
Spitalele au avut cel mai mult de suferit
Din tot acest circuit, cel mai mult au avut de suferit spitalele, care au devenit în scurt timp focare de infecție, din cauza lipsei echipamentelor suficiente sau a procedurilor.
“Riscul de răspândire a infecțiilor cu COVID-19 în spitalele românești ilustrate de rețelele de transmitere timpurie este susținut de date oficiale recente. De exemplu, în 19 aprilie, în România, rata de infecție raportată oficial în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății a fost de 12,7% (981 de lucrători medicali la un total de 7707 cazuri). În Italia (regiunea Lombardiei) și Spania, două dintre cele mai afectate teritorii europene, la 23 aprilie, rata personalului medical a fost estimată la 20%”, se arată în studiul de la The Royal Society.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu