7.23.2020

DISCUȚII DESPRE IEȘIREA DIN U.E., ÎNTR-O IMPORTANTĂ ȚARĂ EUROPEANĂ


Fost membru al Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem) şi fost jurnalist de televiziune, Gianluigi Paragone a ales să-şi prezinte formaţiunea la două zile după o întâlnire la Londra cu şeful partidului Brexit, Nigel Farage, care a jucat un rol hotărâtor în decizia Marii Britanii de a părăsi UE. Gianluigi Paragone a lansat partidul suveranist Italexit, care îşi propune să scoată ţara sa din UE după modelul Brexit-ului britanic.

Anunţul intervine în siajul acordului european pentru lupta împotriva pandemiei de COVID-19, de care va beneficia în primul rând economia italiană.

„Aderarea la mişcare nu va face decât să crească, în acelaşi ritm ca minciunile pe care Europa ni le spune”, a declarat Gianluigi Paragone într-o conferinţă de presă, organizată la Camera Deputaţilor. Într-un interviu acordat cotidianului La Repubblica, el afirmase marţi că „cetăţeanul european nu există”, prezicând „apropiata prăbuşire” a UE.

Potrivit analiștilor, percepţia unui eşec iniţial din partea UE de a răspunde rapid crizei legate de pandemia de coronavirus în Italia a dezamăgit populaţia.

Gianluigi Paragone, care a avut în trecut legături cu Liga suveranistului Matteo Salvini, a fost ales pe listele M5S, dar a părăsit partidul antisistem cu puţin timp înainte ca acesta să participe, anul trecut, la formarea guvernului în care M5S şi Partidul Democrat proeuropean sunt aliate. 

sursa:http://vavedem.com/discutii-despre-iesirea-din-ue-intr-o-importanta-tara-europeana/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu