8.12.2020

Consilierul Elenei Udrea vrea să impună „dictatura medicală”

 

Politruc în cel mai pur sens al cuvîntului, EMILIAN IMBRI, actualul director al Spitalului de boli infecţioase „Victor Babeş”, se dovedeşte a fi şi un impostor sadic, ahtiat după aprecierile celor de la Putere, oricare ar fi aceasta. Zilele trecute, Imbri a fost invitat telefonic – unde altundeva? – într-o emisiune la Digi 24 şi a făcut o declaraţie absolut imbecilă:



Îmi declar ignoranţa că nu am ştiut pînă acum cine este acest Emilian Imbri, dar mi-au venit în ajutor doi colegi de breaslă: Mircea Badea (el este cel la care se referea Imbri în legătură cu spălarea adidaşilor) şi Bogdan Tiberiu Iacob, care au semnalat public cine este acest domn.

Nu mai departe de ieri, pe site-ul „InPolitics”, Bogdan Tiberiu Iacob a publicat biografia dr. Emilian Imbri, scoţînd la iveală cîteva documente care pot constitui nu numai acuzaţii de moralitate îndoielnică, ci chiar elemente de ilegalitate!

În primul rînd, Bogdan Iacob semnalează faptul că Emilian Imbri a fost în anii din urmă consilier guvernamental în vremea CDR, șef la CNAS, consilier parlamentar, consilier al ministrului Elena Udrea, consilier în guvernul Ponta! Adică, omu’ e bun la toate şi la toţi: şi cu CDR, şi cu PSD, dar, mai ales, cu Elena Udrea în vremea PDL. Este, aşadar, nu un politruc oarecare, ci chiar definiţia noţiunii de politruc!

Însă, cea mai importantă dezvăluire a lui Bogdan Iacob este cea referitoare la biografia sa medicală. Citiţi cu atenţie:

Emilian Imbri s-a născut pe 3 martie 1954 și a absolvit medicina în 1980. Conform CV-ului oficial de pe siteul spitalului ”Victor Babeș”, pînă în 1983 el și-a făcut stagiatura la spitalul Universitar, iar după obținerea dreptului de liberă practică a lucrat ca medic ”de întreprindere” la dispensarul din localitatea Ulmeni, Călărași, cu o populație de 3-4000 de locuitori. Din 1987 devine redactor la Editura Medicală din București, pînă în 1996. Cariera lui de medic plin, de doar 4 ani cu indulgență, mai are o zvîcnire de cîteva luni între 1998-99, după care îmbrățișează cariera politico-administrativă”!

Cu alte cuvinte, statutul său de „medic de elită”, ca motivaţie pentru decorarea sa în luna iunie a.c. de către Gabriela Firea cu titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, nu are nici o legătură cu cariera de medic, ci strict cu evoluţia sa pe scara politico-administrativă, acolo unde a reuşit să lustruiască bine clanţele politicienilor de toate culorile.

De-a dreptul şocante sînt, însă, dezvăluirile legate de modul în care Emilian Imbri a ajuns directorul Spitalului de boli infecţioase „Victor Babeş”. Pentru că acestea sînt spectaculoase, le redăm prin această captură de pe site-ul „InPolitics”:



Pe bună dreptate, Bogdan Iacob se întreabă în finalul articolului: „Cum a ajuns fostul medic de dispensar comunal ”medic de elită” și manager al unei unități cu ștaif științific precum ”Victor Babeș”, poziție din care recomandă public dictatură medicală, ar fi interesant de aflat de la cei îndreptățiți să lămurească asemenea confuzii”.

Prezenţa în fruntea unui spital precum „Victor Babeş” a unui asemenea ipochimen indimenticabil, care vrea să instaureze „dictatura medicală”, fiind inconştient de faptul că asta seamănă a teorie fascistă din vremea cînd şi dr. Josef Mengele visa la o „dictatură medicală”, poate fi încă o explicaţie pentru gradul extrem de redus al încrederii populaţiei faţă de deciziile autorităţilor, legate de criza Coronavirus.

În ceea ce priveşte expresia „ăștia sînt românii, sînt ca dacii, mor, dar mor cu pumnii strânși cu țărîna în pumn”, tonul nu este doar ironic, ci chiar batjocoritor. Venită din gura fostului medic de dispensar Emilian Imbri, propoziţia seamănă chiar a înjurătură, motiv pentru care ar trebui ca noul Mengele să fie retrimis la dispensarul din Ulmeni, unde ar putea învăţa măcar ce înseamnă respectul faţă de poporul din care face parte. Căci, altfel, ce semnificaţie are titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, din moment ce pentru onorabilul medic „ăştia sînt românii”?

sursa:https://www.cotidianul.ro/consilierul-elenei-udrea-vrea-sa-impuna-dictatura-medicala/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu