8.12.2020

Lovituri în stil mare la bancă, prin acte false

 

Potrivit Poliției Române, miercuri dimineața, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și DGPMB – Poliția Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice fac 45 de percheziții domiciliare în București și în județele Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Mureș și Teleorman.

Oamenii legii fac cercetări în două dosare penale aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București și a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București.

„În cele două cauze, sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, cu ocazia obținerii de credite de nevoi personale de la o instituție bancară din București, de persoane care nu ar fi îndeplinit condițiile de creditare și care s-ar fi folosit de înscrisuri falsificate în acest scop. Din cercetări a reieșit că solicitanții creditelor ar fi făcut parte din două filiere infracționale, ce ar fi furnizat documentele falsificate, coordonat și sprijinit demersurile la unitatea bancară și și-ar fi însușit mare parte din sumele de bani obținute”, arată Poliția Română.

În cele două dosare penale, sunt cercetate 56 de persoane pentru un prejudiciu cauzat de aproximativ două milioane de lei.
Polițiștii vor pune în aplicare mandatele de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, ce vor fi duse la sediile unităților de poliție, pentru audieri și măsuri legale.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul IGPR – Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și al polițiștilor DGPMB și inspectoratelor de poliție județene Călărași, Ialomița, Mureș și Teleorman.

sursa:https://www.cotidianul.ro/lovituri-in-stil-mare-la-banca-prin-acte-false/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu