8.12.2020

ORBAN, SPERIAT CĂ SE DUCE LA ÎNCHISOARE: NU AM LUAT UN LEU

 

Premierul Ludovic Orban a reactionat revoltat, miercuri, in Parlament dupa ce liderii PSD l-au acuzat de „hotie”, „tunuri” si l-au amenintat cu puscaria. Curtea de Conturi a descoperit mari nereguli sub Guvernarea Orban iar asta îl neliniștește profund pe Ludovic. Premierul a răspuns haotic la acuzații și pare că are de ce se teme.

„Acuzatii nefondate care reprezinta o jignire personala la adresa onestitatii mele. In cariera mea de 30 de ani niciodata nu am luat un leu din ce nu mi s-a cuvenit. Detin functii importante de peste 25 de ani, niciodata nu s-a lipit un leu de mine pe care nu l-am meritat. Desfid toata demagogia gaunoasa referitoare la tunuri si tepe. Ar trebui sa citi mai bine ce scrie in raportul Curtii de Conturi. Acolo spune ca inca din 2018 vi s-a atras atentia ca nu ati constituit stocurile strrtegice de masti, dezinfectanti.

A mai vorbit un mare lider despre preturi de achizitie, Preturi de achizitie d e0,64 bani pe masca a fost pretul cu care s-a castigat licitatia acum doua luni, intre timp normal ca a mai scazut pretul. Atunci era cel mai mic pret, din cele 14 firme a castigat firma cu cel mai mic pret.

Va spun sincer, din pacate liderii PSD ne-au aratat si astazi ca nu au inteles nimic, ca nu mai poti sa faci politica pe minciuna, manipulare, pe repetitia sistemica a unor neadevaruri, in speranta ca omul va inghite galusca. ‘Ciumatii Europei’, domnule de la PSD, ati pus in gura domnului Tataru, acesta a citat o afirmatie pusa pe pagina de Facebook a PSD pe 18 iulie. S-a referit la ce ati spus voi pe pagina de Facebook. Intr-adevar am fi ajuns ciumatii Europei daca mai ramaneati la guvernare”, a spus timorat Orban in Parlament. Ce s-a intamplat printre altele sub Guvernarea Orban:

Compania Nationala Unifarm, aflata in subordinea Ministerului Sanatatii, actionarul majoritar al societatii, ar fi vandut ministerului masti de protectie la preturi supraestimate, cu adaos comercial de 71%, in cadrul programului de ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, releva raportul Curtii de Conturi cu privire la gestionarea fondurilor pe perioada starii de urgenta.

Mai mult, Oficiul National pentru Achizitii Centralizate (ONAC) ar fi trebuit sa declare inacceptabila oferta prezentata de SC Romwine& Coffee SRL pentru achizitionarea de masti de protectie tip FFP2 si FFP3, deoarece nu a depus Certificatul constatator emis de Oficiul National al Registrului Comertului odata cu depunerea ofertei, „conditie de respingere a acesteia.”

Aceasta este una dintre concluziile raportului Curtii de Conturi in cazul uneia dintre cele mai mediatizate achizitii facute in timpul pandemiei. Cea prin care societatea Romwine& Cofee din satul giurgiuvean Uzunu, comuna Calugareni, infiintata in martie 2019, vindea Guvernului Romaniei un numar de 1,75 milioane de masti de protectie pentru suma de 56 de milioane de lei. Potrivit propriilor declaratii, in spatele firmei se afla fondatorul Sanimed International Impex, Catalin Hide. Un caz care este in prezent investigat de DNA.

Revenind la raportul Curtii de Conturi, inspectorii au explicat, asa cum aratam, ca oferta Romwine& Coffee SRL ar fi trebuit declarat inacceptabila inca din etapa de evaluare a ofertelor. Curtea de Conturi a descoperit nereguli si in „Etapa de stabilire a rezultatului aplicarii procedurii de achizitie publica.”

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, l-a acuzat pe premierul Orban, in Parlament, ca a creat „un haos imens” si ca guvernarea PNL a furat „sute de milioane de euro”. Orban a fost invitat in Parlament sa prezinte raporul privind gestionarea pandemiei. Ciolacu a luat cuvantul dupa Orban si l-a acuzat de „hotie”. „Pe 17 august PSD va depune motiunea de cenzura. E timpul sa plecati acasa sau la puscarie”, a spus Ciolacu.

Principalele declaratii:

Un haos imens, o economie pusa la pamant si cu somaj galopant. Asta este Romania dupa 9 luni de guvernare, o tara in deriva, condusa de un guvern cu zero credibilitate.

Ati scapat total situatia de sub ciotnrol, ati esuat in gestionarea pandemiei, ati incalcat toate promisiunile facute romanilor. V-au interesat doar alegerile, furturile si cat mai multe functii pentru rude si pentru clientela din partid

De cand v-ati instalat la putere, nu v-a pasat nici macar o secunda nici de sanatatea romanilor, nici de traiul lor de zi cu zi.

In timp ce romanii erau inchisi in case, ati devalizat bugetul Romaniei in mod repetat. Sute de milioane de euro au ajuns in buzunarul prietenilor si al firmelor de partid. Intregul mecanism infractional a fost dezvaluit in raportul Curtii de Conturi publicat ieri

Ar trebui sa va crape obrazul de rusine, ati vamuit sanatatea romanilor pentru a avea bani de partid si pentru propriile buzunare. Un prejudiciu de peste 650 de milioane de lei. Asta este Romania condusa de dvs.

Odata cu pierderea puterii va veti pierde si libertatea.

Romanii trebuie sa stie ca dupa alegeri sa nu avem un val de inmormantari. Asa ati spus de Paste, pentru a-i tine pe romani departe de biserici

Ati sabotat sanatatea romanilor, ati amanetat educatia. Dar gata s-a umplut paharul. Pe 17 august PSD va depune motiunea de cenzura, consideram ca e timpul sa plecati acasa sau la puscarie, in functie de faptele fiecaruia.

sursa:http://sintezazilei.com/orban-puscarie-nu-am-luat/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu