8.05.2020

Ultima fabrică de sticlă din țară s-a ÎNCHIS. Cîțu ne spune cât de priceput este ... Judecați și voi dacă e normal !.



Cuptorul Fabricii de Sticlă de la Avrig, inima întregii afaceri așa cum directorul Doru Teodorescu îl numește, s-a stins. Din păcate, pandemia a făcut mari probleme fabricii, ajungând ca în ultima perioadă să nu mai aibă comenzi deloc. În același timp, datoriile creșteau și nu mai puteau fi plătite, așa că s-a cerut falimentul, explică directorul, potrivit turnulsfatului.ro. De fapt, firmele românești dau faliment pe capete. Ministrul Finanțelor nu le-a ajutat cu nimic și se ocupa cu îndatorarea României pe termen lung. Nu trece o săptămâna fără ca Florin Cîțu să nu împrumute la dobânzi mari bani in numele României. Vai de noi cu un asa ministru. Dar sa revenim…

„Am stins cuptorul, inima oricărei fabrici de sticlă, iar acum urmează falimentul și alte etape. S-a ajuns aici din cauza costurilor foarte mari cu personalul, gazul și curentul, plus că eram în insolvență și trebuia să onorăm acest lucru”, mărturisește Doru Teodorescu, pentru Turnul Sfatului.

Cuptorul a funcționat timp de șapte ani non-stop, la o temperatură de 1.500 de grade. În ultima perioadă funcționa însă degeaba, pentru că se opriseră comenzile.

„Încă din luna martie încoace au tot scăzut comenzile, am reușit să mai reducem din personal, dar tot era greu. Iar acum, în ultima săptămână, nu am mai avut efectiv nicio comandă. M-am zbătut foarte mult și am avut vizitatori, comenzi, apoi a venit pandemia și ne-a pus capac. La noi, față de alte domenii, dacă ai de lucru ai, dacă nu, e gata. Cuptorul acela funcționa 24 din 24, ceea ce presupunea costuri mari, prea mari ca să le putem susține. Datoriile au fost tot mai mari, creditorii nu au mai acceptat și s-a cerut falimentul”, spune directorul.

Doru Teodorescu spune că va încerca să se întoarcă la meseria sa de bază, dar este îngrijorat pentru angajații săi care nu aveau altă meserie decât cea de care s-au ocupat cu dedicare ani la rând. „Eu mă voi reprofila, mă întorc la meseria de bază, aceea de inginer profil electric, însă pentru toți angajații este mai greu cu siguranță, au o vârstă, iar această meserie nu se mai practică”, explică acesta.

La începutul acestui an, la Fabrica de Sticlă de la Avrig lucrau puțin peste o sută de localnici. Fabrica există de aproape 400 de ani, din 1625 mai exact, istorisea directorul la acea vreme. Comenzile erau aproape în totalitate pentru clienți din afara României, iar cei care erau curioși de activitatea fabricii o puteau vizita cel puțin cinci zile pe săptămână, uneori chiar și sâmbăta.

În tot acest timp, Cîțu scrie: ”Revenirea în „V” a economiei – încă o dovadă! Am luat cele mai bune masuri pentru econonomie în cel mai dificil context economic din ultima sută de ani. Economia a răspuns pozitiv la aceste masuri și acum avem primele dovezi. În plina criza economică globală volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul A CRESCUT fata de aceeași perioadă a anului precedent. 💪💪💪 Din primul moment am căutat masuri care să reducă efectele șocului negativ al pandemiei asupra economiei noastre și până acum am reușit. Pregătim economia pentru o explozie a creșterii economice în 2021.” Judecați și voi dacă e normal !.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu