8.05.2020

HERACLES - Fosila unui papagal gigant găsit în Noua Zeelandă




Oamenii de știință au descoperit oase de picior fosilizate ale unui papagal uriaș, care locuia cândva în centrul Otago-ului pe insula sudică a Noii Zeelande.

Fauna din  Sf. Bathans cuprinde un set bogat de animale preistorice fosilizate și păsări din perioada Miocenului timpuriu (Altonian), cu o gamă de vârstă cuprinsă între 19 și 16 milioane de ani, care a produs fosile altor păsări uriașe, cum ar fi; un vultur uriaș, lilieci și alte specii de papagali. 


Tibiotarsii papagalului uriaș ”Heracles”

Conform noilor lucrări de cercetare publicate în Biology Letters , ”tibiotars” parțiali  - 15 kilograme și 3 metri înălțime, au fost descoperite, în 2008, în roci care nu văzuseră apă de aproape 20 de milioane de ani, prin urmEvoluția aviară a produs o gamă largă de păsări uriașe care nu zburau, iar Trevor Worthy, profesor asociat la Universitatea Flinders din Australia, care conduce cercetarea faunei sălbatice din San Bathan, a declarat pentru Gizmodo „Papagalii sunt deștepți, capabili să rezolve probleme. "


Acum, doar în cazul în care nu știți, un papagal vorbior este diferit de cel al ortografiei albinelor, iar „problemele” acestor păsări străvechi erau cum să găsească în mod constant hrană și sex. 

Vorbind despre acest papagal uriaș, Worthy a spus că : „trăind  în principal pe pământ, probabil că s-a hrănit cu fructe de pădure și semințe din fructul abundent care a existat în pădurea în care a trăit”.are, poate fi descris ca „polinesaturat”.

Arheologii din Noua Zeelandă recunosc că nu au stabilit de fapt, un decalaj în lanțul evolutiv al păsărilor care i-a determinat să caute acest nou papagal uriaș,  ci pur și simplu s-au împiedicat de fosilă din întâmplare.  Și prin etichetarea creaturii recent descoperite, oamenii de știință au reunit natura neașteptată a descoperirii și dimensiunea colosală a păsării uriașe cu numele „Heracles inexpectatus”, care, potrivit unui articol al Newsweek, continuă în tradiția sa de a numi noi specii de păsări după " figuri din mitologia greacă ".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu