9.15.2020

Înregistrarea cu bucluc: Nicușor Dan, „purtător de vorbe pentru interlopi”

 


O înregistrare controversată cu Nicușor Dan, făcută public de Dana Budeanu, crește temperatura în campanie cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile locale.

În înregistrare, candidatul PNL-USR la Primăria Capitalei discută cu un consilier din Sectorul 4, legat demolarea unui restaurant, deținut de Mihai Mitrache.

Nicușor Dan spune că Mitrache este „dispus la dialog”, are „disponibilitatea de a-și retrage plângerile”. Cristian Zărescu, consilierul primarului sectorului 4, Daniel Băluță, afirmă că Primăria discută cu Mitrache, care „vinde droguri” și care „e acuzat de prostituție” pentru că Nicușor Dan „a garantat” pentru el. „Dacă el vinde droguri sau face prostituție, aș încerca să-l prind cu instituțiile care se ocupa de asta. Dar strict pe speța asta, cu clădirea, eu cred ca el are dreptate”, zice Nicușor Dan. Consilierul îl întreabă dacă s-a întâlnit cu Mitrache. Nicușor Dan confirmă.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat luni seara, făcând referire la înregistrare, că Nicuşor Dan este un „purtător de vorbe pentru interlopi” și a amenințat cu plângerea penală.

„Lucrurile cred că sunt evidente pentru bucureşteni, omul este un purtător de vorbe pentru interlopi. Nu am avut răbdare să ascult toată înregistrarea, dar este evident o încercare de a influenţa decizia unui angajat al primăriei şi trafic de influenţă. Părerea mea este că în acest moment se impune o autosesizare. Sunt elemente suficiente, sunt elemente rezonabile suficiente ca DNA să se… E un trafic de influenţă. (…) Cred că organele abilitate ar fi trebuit deja să se autosesizeze. O să am mâine o discuţie cu colegii şi o să vedem ce măsură, nu ştiu dacă sunt eu cel mai îndreptăţit, dar sigur o să găsim persoana potrivită să facă această plângere penală. (…) Eu cred că sunt suficiente elemente ca procuratura să se autosesizeze, mai ales că este o intervenţie repetată”, a declarat Ciolacu la B1 Tv.

Nicuşor Dan a reacţionat la înregistrare scriind pe Facebook:

„Mafia din PSD şi urmaşii lui Dragnea folosesc aceleaşi mijloace murdare cu care ne-au obişnuit pentru a încerca să oprească îndepărtarea de la butoane a lor şi a administraţiei corupte, condusă de Gabriela Firea. Înregistrarea pesedistă în care consilierul primarului sectorului 4 încearcă să forţeze, evident fără succes, vreo declaraţie compromiţătoare din partea mea nu arată nimic altceva decât că am realizat toate demersurile legale pentru a opri o acţiune abuzivă a administraţiei locale”.

Accesați aici înregistrarea:

https://www.facebook.com/watch/?v=3870055283059670&extid=DqgLYOCQFJYyyMQI

surse:https://www.cotidianul.ro/audio-inregistrarea-cu-bucluc-nicusor-dan-purtator-de-vorbe-pentru-interlopi/; https://www.stiripesurse.ro/inregistrare-cu-nicusor-dan---cum-isi-folosea-influenta-pentru-a-ajuta-un-controversat-om-de-afaceri-sa-nu-fie-sanctionat-de-primaria-sectorului-4_1505350.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu