9.10.2020

„Justițiarul lumii interlope“, luat la întrebări

 


Obiectivitatea jurnaliștilor din Timișoara va fi monitorizată pentru a oferi electoratului sanșa să știe cine sunt formatorii de opinie. În acest sens,  vor fi adresa întrebări jurnaliștilor vizați astfel încât opinia publică să descopere moralitatea celor care doresc să manipuleze votul mulțumii. Astfel, prin intermediul unei scrisori deschise adresate ziarelor si televiziunilor din orașul de pe Bega, Grupul pentru Monitorizarea Presei din Timișoara atrage atenția timișorenilor și nu numai asupra jurnalistului „autointitulat justițiarul lumii interlope“.

Dragi jurnaliști,

Grupul pentru Monitorizarea Presei din Timișoara, organizație non-profit din care fac parte profesori universitari și profesioniști de presă, își propune să întocmească un clasament al obiectivității jurnaliștilor din campania electorală. În acest scop, vor fi adresate întrebări anumitor jurnaliști care au statutul de formatori de opinie, pentru ca electoratul să fie avizat asupra moralității celor care doresc să manipuleze votul mulțimii, din 27 septembrie.

Pentru început, 10 întrebări pentru jurnalistul autointitulat justițiarul lumii interlope din Timișoara, despre care procurorii DIICOT au lansat informația că a fost la un pas de a fi executat de răufăcători, după ce un infractor cercetat într-un dosar de crimă organizată a dezvăluit că ar fi trebuit să fie cel care trebuia să apese pe trăgaci.

1. Câte firme ați închis pentru neplata datoriilor la stat?
2. Câți bani ați încasat de la Aeroportul Internațional Timișoara, pe contracte de publicitate de genul „protecție” de presă?
3. Este adevărat că ați solicitat bani de la oamenii de afaceri pentru ajutorarea lui Mile Cărpenișan, când era în faza terminală a bolii care l-a secerat, și acesta v-a certat violent, după ce a aflat că deputatul Gheorghe Ciobanu a donat o anumită suma de bani?
4. Este adevărat că ați fost urmărit penal, într-un dosar instrumentat de Parchetul Militar Timișoara?
5. Este adevărat că ați dorit să vă angajați în Poliție, la BCCO Timișoara, susținut și de un important chestor de poliție, însă ați fost respins la testul psiho?
6. Este adevărat că ați fost acceptat, în calitate de jurnalist, la anumite operațiuni desfășurată de polițiștii Antidrog, însă, s-a renunțat la această colaborare, întrucât purtați cagulă și ați lovit suspecții?
7. Cât adevăr conține zvonul că sunteți finanțat de doi oameni de afaceri din Timișoara, supranumiți și Frații „bicicletă”?
8. Este adevărat că ați deturnat banii dintr-un contract de promovare semnat cu milionarul Georgică Cornu?
8. Este autentică știrea potrivit cărei, într-un an și jumate, în articole de presă și apariții la TV ați folosit numele Nasleu de 522 de ori?
9. De ce nu ați dezvoltat în presă știrea că liderul interlop Lucian Boncu a fost invitat la nunta unui lider PSD și că a refuzat participarea?
10. Este adevărat că actuala dvs. iubita și parteneră de viață, fosta soție a unuia dintre colegii dvs. de presă, are certificat medical care o încadrează în categoria persoanelor cu nevoi speciale, pentru a nu plăti taxe la stat la contractele de publicitate?

În final, o întrebare pentru procurorii DIICOT Timișoara: de ce nu se trimit în judecată dosarele omului de afaceri Ghazal Wadah, liderul arabilor sirieni din Timișoara? Îi oferiți posibilitatea de a deveni sursă a organelor judiciare?”

Va mulțumim pentru colaborare și participarea la acest sondaj deontologic.
Grupul pentru Monitorizarea Presei din Timișoara

sursa:https://www.cotidianul.ro/justitiarul-lumii-interlope-luat-la-intrebari/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu