9.23.2020

Un robot de 18 metri înălțime construit în Japonia a făcut primii săi pași - vezi video

 


Cu o înălțime de puțin peste 18 metri și o greutate de 25 de tone, un robot inspirat din desenele animate japoneze Gundam tocmai le-a demonstrat legiunilor de fani devotați că se poate mișca, relatează The Guardian.

Modelat la scară după unul din roboții seriei de desene animate din anii 1970 Mobile Suit Gundam, uriașa mașinărie a făcut primii pași săptămâna aceasta la noul său cămin din orașul Yokohama. Robotul urma să fie punctul de atracție principal al fabricii Gundam din Yokohama însă pandemia de COVID-19 a amânat prezentarea sa oficială înspre sfârșitul anului.

„Decizia a fost luată pentru a proteja sănătatea și siguranța fanilor și angajaților noștri ca urmare a răspândirii pandemiei de COVID-19 la nivel mondial”, a anunțat compania japoneză într-un comunicat.

Franciza Gundam, cu o valoare estimată la aproape 27 de miliarde de dolari, include filme, benzi desenate, modele de plastic și jocuri video.

Înregistrarea video publicată spre entuziasmul fanilor arată impresionantul robot îngenunchind și mișcându-și brațul drept și degetele, supravegheat îndeaproape de muncitorii companiei.





Inginerii au început proiectarea robotului în urmă cu șase ani pentru a se asigura că fiecare piesă este suficient de ușoară pentru ca robotul să se poate deplasa fără să se prăbușească sub propria greutate.

Transformarea robotului dintr-o colecție de piese într-unul funcțional a fost marcată cu o notă de tradiție, preoți Shinto purificând capul acestuia înainte de a fi montat pe corp într-o adaptare a jotoshiki, o ceremonie de regulă efectuată când o casă este aproape de finalizare.

sursa:https://science.hotnews.ro/stiri-tehnologie-24303232-robotul-18-metri-japonez-facut-primii-pasi.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu