10.28.2020

Erdogan, pe prima pagină a Charlie Hebdo: „Fii de căţea”

 


Să te ții scandal! În plină criză a relațiilor Franța – Turcia, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va apărea pe coperta noului număr al revistei franceze „Charlie Hebdo”, decizie care tensionează și mai tare relațiile dintre cele două țări.

Publicația a postat marţi coperta pe Facebook.

Caricatura de pe prima pagină îl reprezintă pe Erdogan în lenjerie intimă, stând în fotoliu şi ridicând rochia  unei femei.

„Ouuuh! Profetul !”, spune Recep Erdogan, dezvăluind fesele goale ale femeii.

Fotografia e însoțită pe Facebook de comentariul „Erdogan: în privat, este foarte amuzant”.

Reacții din Turcia (Update)

„Condamnăm ferm cele publicate referitor la preşedintele nostru în revista franceză, care nu respectă nicio credinţă, sacralitate şi valori, ci arată doar vulgaritate şi imoralitate. Un atac împotriva drepturilor personale nu înseamnă nici umor şi nici libertate de exprimare”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt prezidenţial turc Ibrahim Kalin.

Ministrul adjunct al Culturii din Turcia a mers chiar mai departe şi i-a atacat dur pe cei de la Charlie Hebdo într-un mesaj postat pe Twitter: „Sunteţi ticăloşi … Sunteţi fii de căţea…”.

Directorul de comunicare al preşedinţiei turce, Fahrettin Altun, a spus că „agenda anti-musulmană a lui Macron dă roade”.

„Condamnăm acest efort dezgustător făcut de publicaţie pentru a răspândi rasismul cultural şi ura”, a scris Altun pe Twitter.

La sfârșitul săptămânii trecute, Erdogan a lansat un nou atac la adresa omologului său francez, Emmanuel Macron, despre care a spus că „are nevoie de un tratament psihiatric”, ţinând cont de atitudinea lui împotriva islamismului.

Tensiunile dintre Turcia şi Franţa  au luat amploare după ce un profesor care îi învăţa pe elevi despre libertatea de exprimare, şi le-a arătat desene cu profetul Mahomed, a fost decapitat luna aceasta în Franţa.

sursa:https://www.cotidianul.ro/foto-erdogan-pe-prima-pagina-a-charlie-hebdo-fii-de-catea/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu