10.23.2020

„Spitalul de partid” în Parlament

 


Ne amintim de acel episod dramatic, cînd lui Marcel Ciolacu i s-a făcut rău în timp ce susținea o conferință de presă la sediul PSD, fiind la un pas să se prăbușească peste pupitru. Este cît se poate de clar că președintele PSD are probleme grave de sănătate, de care ar trebui să se îngrijească serios.

Nu știm dacă din acest motiv vrea să se asigure că va avea în permanență în preajma sa cîțiva medici care să-l îngrijească, indiferent unde s-ar afla: fie la partid, fie la Parlament.

Oricum, cam spre asta duce interpretarea ultimelor sale achiziții în PSD, puse pe primele locuri pe liste în diverse județe: dr. Alexandru Rafila, în București, la Camera deputaților, dr. Adrian Streinu Cercel, în București, la Senat, dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMF Tg. Mureș, va deschide lista pentru Senat în Mureș, dr. Remus Mihalcea, director spitalul Colentina, primul pe lista Camerei deputaților în județul Argeș, dr. Bianca Purcărin, medic la Spitalul Județean de Urgență Bacău, va deschide lista pentru Senat în Bacău.

Cu toți aceștia, alături de care, în mod sigur, mai sînt și alți medici, PSD ar putea face în Parlamentul României cel mai puternic spital din țară, care ar putea asigura măcar sănătatea fizică a aleșilor. Vă dați seama, numai specialiști: directori de spitale, rectori ai facultăților de medicină, specialiști în virusologie și însuși reprezentantul României la OMS! Poate că vor avea de suferit pacienții din toate regiunile țării prin această aglomerare de medici în Parlament, dar ce mai contează, dacă acest sacrificiu este pentru a asigura prezența în fiecare clipă alături de Marcel Ciolacu și colegii săi a unor medici cunoscuți.

Probabil că Marcel Ciolacu crede că aducerea în Parlament a unui număr atît de mare de medici ajunși la apogeul carierei lor este un lucru bun și nici măcar nu-și imaginează ce efecte dramatice poate avea scoaterea acestora din sistemul medical pentru a deveni niște banali politruci care nu vor face altceva decît să ridice mîna la indicația șefului de grup pentru a vota legea păsărilor călătoare.

Dacă surprinde ceva în această acțiune reformatoare a lui Marcel Ciolacu, este lipsa de pe această listă a unui medic specialist psihiatru, astfel încît panoplia să fie completă.

Cu așa reformă, după alegerile parlamentare, PSD ar putea renunța la statutul de partid și s-ar putea declara „Spital de excelență”, lăsînd bătălia politică pentru PNL, USR, PMP, așa cum își dorește din toată inima chiar și Klaus Iohannis, pentru care partidul din care făceau parte Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae sau Ecaterina Andronescu era numit constant „acest PE-SE-DE toxic”.

În plină pandemie, iată că Marcel Ciolacu a găsit soluția pentru a-i proteja pe parlamentari: golirea spitalelor de medici și aducerea lor în Parlament. Și nimeni nu are ce să comenteze, căci, nu-i așa?, Parlamentul funcționează în Casa Poporului!

sursa:https://www.cotidianul.ro/inventia-lui-ciolacu-pentru-psd-spitalul-de-partid-in-parlament/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu