2.19.2021

Ministerul Educaţiei poate să echivaleze diploma, nu adeverinţa lui Voiculescu

 


Cum deschide cineva vorba despre DIPLOMA lui Vlad Voiculescu, pe care ar fi obţinut-o în Austria, imediat moderatorul schimbă subiectul, ca şi cum cineva ar sta în spatele lui, ameninţîndu-l cu pistolul! Cine este sperietoarea moderatorilor, aşa încît tema aceasta să genereze o asemenea spaimă?

În mod normal, presa de investigaţie, chiar toţi jurnaliştii, n-ar trebui să abandoneze un astfel de subiect, ci ar trebui să-l întreţină pînă cînd ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu ar prezenta public DIPLOMA sau şi-ar da DEMISIA.

Actele pe care le-a prezentat Vlad Voiculescu drept „diplomă” put, put îngrozitor a baltă stătută, iar ministrul Sănătăţii se face că plouă, parcă ar şti că alticineva se ocupă de scandalul său şi îl protejează. Cine o fi acest personaj, încît pînă şi Opoziţia din Parlament, cu Marcel Ciolacu în frunte, fuge ca de dracul de acest subiect?

VOICULESCU A PREZENTAT DREPT „DIPLOMĂ” UN „BESCHIED”, ADICĂ O „NOTIFICARE”

Cazul Voiculescu este, totuşi, cunoscut de opinia publică. În anul 2016, cînd deja fusese instalat „Guvernul Cioloş”, Vlad Voiculescu s-a adresat ministerului Educaţiei şi Cercetării, condus de Adrian Curaj, cu o solicitare ciudată. Voiculescu cerea la sfîrşitul anului 2015 ca, pe baza unui „BESCHIED”, adică „NOTIFICARE”, de la o universitate din Viena, (unde plecase cu o bursă Aspen, asociaţie din conducerea căreia făcea parte „Unchiul Nic”), SĂ I SE ECHIVALEZE STUDIILE ÎN ROMANIA:




Fără să verifice ceva, ministerul Educaţiei şi Cercetării emite rapid un „ATESTAT” care conţine un fals grosolan: în loc să precizeze că l-a eliberat pe baza acelui „BESCHIED”, spune că la dosar ar fi fost depusă „DIPLOMA DE STUDII”! Şi, ca falsul să fie şi mai clar, CNRED, din subordinea ministerului, adaugă: „Prezentul atestat, (sic!) cuprinde şi ciclul de licenţă pentru care nu i s-a eliberat o diplomă distinctă”! Iată ciudatul document, împreună cu sublima virgulă dintre subiect şi predicat:



Culmea este că în finalul „Atestatului” se precizează că documentul: „Este valabil cu PREZENTAREA DIPLOMEI menţionate mai sus, ÎN ORIGINAL”! Nimic mai clar: „Atestatul” lui Vlad Voiculescu este valabil DOAR CU DIPLOMA ÎN ORIGINAL! Unde este însă „originalul”?

Poate că unii nu au înţeles de ce „Cotidianul” i-a cerut foarte clar lui Voiculescu: „DIPLOMA SAU DEMISIA” (v. https://www.cotidianul.ro/diploma-sau-demisia/).

Ca să fie şi mai limpede, vă prezentăm cadrul legal care reglementează „recunoaşterea şi echivalarea” diplomelor de licenţă şi master, obţinute în străinătate. Era vorba (la acea dată) de Ordinul ministrului nr. 5.269 din 21 septembrie 2015, publicat în MO nr. 739/2 octombrie 2015, care, în Metodologia aprobată prin acest ordin, precizează care sînt documentele ce trebuie să însoţească cererea de echivalare, între care şi

– ACTUL DE STUDII,

– FOAIA MATRICOLĂ

– DIPLOMA.

Deci, diploma! Toate acestea în copie şi traducere legalizată! Iată precizările din Ordinul 5.269/2015, la care făcea referire şi ministerul Învăţămîntului, prin CNRED, în „Atestatul” lui Voiculescu:



Cu toate aceste documente în faţă, oricine poate să constate falsul grosolan al ministerului Învăţămîntului, precum şi impostura ministrului Vlad Voiculescu! Problema este foarte simplă: dacă Vlad Voiculescu are o diplomă originală care să-i ateste licenţa şi master-ul de la Universitatea vieneză, s-o arate şi scandalul se încheie imediat! Dacă nu, să-şi prezinte demisia, iar DNA să-şi facă treaba, aşa cum spune legea!

CUM ARATĂ CU ADEVĂRAT O DIPLOMĂ DE MASTER DE LA UNIVERSITATEA DIN VIENA?

Jurnalistul Matei Alexandru de la „criticii.ro” a făcut o amplă investigaţie pe această temă şi a cerut un punct de vedere de la Universitatea din Viena, obţinînd un răspuns chiar de la doamna profesor universitar Edith Littich, al cărei nume figurează şi pe „BESCHIED”-ul lui Vlad Voiculescu. Răspunsul este şocant: nu puteţi afla un răspuns decît dacă aveţi un statut oficial! Iată, deci, o invitaţie adresată direct DNA:




Jurnalistul Matei Alexandru ne arată şi cum arată o diplomă de master adevărată, a unui absolvent al aceleeaşi universităţi, exact în specialitatea „Business Administration”, diplomă semnată chiar de doamna Edith Littich, alături de profesorul Bodo B. Schlegelmich:




Observaţi că „Diploma de master” a „colegului” este datată 11 iunie 2015! Deci, cade definitiv şi acel argument al lui Vlad Voiculescu, cum că aşa eliberează Universitatea din Viena, adică după „ani de zile”! Dacă acelui coleg i s-a eliberat „Diploma de master” în 2015, este la mintea calului că i se putea elibera şi lui Vlad Voiculescu o diplomă din 2011! Cu condiţia ca această diplomă să existe!

Şi colegii de la „România curată” şi „ActiveNews” sînt preocupaţi de subiectul „Voiculescu” şi cer, la rîndul lor, ca faptele să nu fie trecute cu vederea de către instituţiile statului. Jurnalistul Adrian Popescu scrie: „Totul se explică prin relații în viața lui Voiculescu, care fără a fi nici doctor, nici economist calificat în sănătate publică are pretenția să fie ministrul Sănătății după ce a încercat să fie primar general. Niciodată ales de vreun electorat, Voiculescu a fost ales de alte structuri ca având biografia perfectă”.

Concluzia tuturor celor care au investigat acest caz incredibil este aceeaşi: nici ministerul Învăţămîntului, nici Gabriela Marilena Lețcai, directoarea de la CNRED, nu pot da atestate pentru diplome care nu există!

Şi, totuşi, iată că se poate pentru oamenii Sistemului, mai ales că Vlad Voiculescu a beneficiat şi de sprijinul lui Gabriel Liiceanu, cel care s-a „îndrăgostit” de chipeşul ministru, şi al lui Mircea Cărtărescu, cel care îl propunea chiar de anul trecut pentru funcţia de la Sănătate! În fond, în materie de Sănătate, amîndoi sînt la fel de specialişti ca şi Vlad Voiculescu.

sursa:https://www.cotidianul.ro/ministerul-educatiei-poate-sa-echivaleze-diploma-nu-adeverinta-lui-voiculescu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu