8.30.2021

Fiul lui Donald Trump dezvăluie ce armament au lăsat SUA în Afganistan

 



Atacul cu rachete din această dimineață a fost precedat de apariția unor date șocante privind armamentul lăsat de SUA în urmă în Afganistan – și care acum este folosit de talibani, dar și de alte forțe

BUCUREȘTI, 30 aug – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum s-a anunțat, azi dimineață au fost lansate 5 rachete în direcția aeroportului Kabul. Proiectilele ar fi fost interceptate de un sistem antirachetă american.

Deocamdată nu se știe nici cine a tras, nici ce fel de rachete au fost folosite.

Ori, această din urmă chestiune este o întrebare firească, pentru că, în retragerea lor surprinzător de nefericit organizată, trupele SUA au lăsat în urmă armament – dar mai ales au dotat cu mijloace militare trupele afgane – asupra cărora, de fapt, nu aveau nici un control !

Președintele Donald Trump, care făcuse un acord cu mișcarea talibană și stabilise un calendar al retragerii, propusese o strategie cu totul diferită: evacuarea civililor, scoaterea echipamentelor militare, distrugerea bazelor folosite de armata SUA și abia la final retragerea militarilor.

Administrația Biden a procedat… exact pe dos, lăsând pe mâinile talibanilor baze și armament… așa cum aceștia nu au avut niciodată !

Fiul cel mare al președintelui Trump, Donald Trump Jr. a dezvăluit ce armament și echipamente militare au fost lăsate în urmă de trupele SUA. Cifrele sunt impresionante !

”Pentru perspectivă... echipamente militare în valoare de 85.000.000.000 de dolari  lăsate teroriștilor talibani înseamnă că fiecare bărbat, femeie și copil din America a contribuit cu aproximativ 265 dolari la cauza lor teroristă, implicând mai mult sau mai puțin de 320 milioane de cetățeni (populația SUA, n.n.)”, Donald Trump Jr., încheind ironic – ”Bravo, democrați !”.

Ironia lui Trump Jr. nu este însă chiar exact țintită, pentru că vina aparține și republicanilor, în perioada cărora a fost ocupat Afganistanul – iar o parte din republicani au susținut dotarea armatei afgane, în condițiile în care, repet, americanii NU aveau mici un control asupra ei !

Iată impresionanta listă a echipamentelor militare lăsate în urmă de SUA – asta în timp ce pe noi ne jupoaie de bani pentru dotări militare.

Armamentul și echipamentele militare cu care SUA au dotat regimul taliban






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu