8.30.2021

Opinii favorabile lui Florin Cîțu, cerute din S.U.A. de un fals jurnalist

 

Un nou scandal cu Florin Cîţu în prim-plan vine chiar înainte de alegerile interne din PNL. Este al treilea incident de anvergură în care este implicat actualul premier.

Un consilier din Guvernul Cîțu s-a dat drept jurnalist Digi24 pentru a convinge o profesoară americană, cunoscută în domeniul influencerilor, să îl laude pe Florin Cîțu în mai multe materiale de presă. 

Deirdre McCloskey a devoalat strategia chiar în fața jurnaliștilor de la Libertatea, care au și publicat dezvăluirile de presă. Este al treilea scandal major, după cel al omiterii din CV a dosarelor din SUA (conducerea sub influenţa alcoolului şi evaziune fiscală) şi al folosirii resurselor de stat în lupta internă din PNL.

McCloskey: „M-a contactat din România un jurnalist de la Digi24”

Am discutat întâi pe e-mail, apoi telefonic cu Deirdre McCloskey, ca să aflăm cum a apărut politica din România în aria preocupărilor sale intelectuale. Ea a răspuns pe larg, fără reținere. „N-am făcut cercetări pentru niciunul dintre editoriale. M-a contactat din România un jurnalist de la Digi24, care mi-a oferit un text în limba engleză, semnat de premier. E vorba de un document intern – nu cred că e secret – al Partidului Liberal. A fost singurul lucru pe care mi l-a trimis ziaristul. Sincer, nu prea citesc lucrări din România“, a spus Deirdre McCloskey, pentru Libertatea. -Doamnă Deirdre, cum se numește ziaristul Digi 24 care v-a contactat? - Imediat, am numele lui pe e-mail… Alexandru Butiseacă.

Alexandru Butiseacă lucrează la cabinetul lui Florin Cîțu din 14 aprilie 2021. El spune că i-a solicitat profesoarei de la Universitatea Illinois să scrie un articol din pur interes academic, ca să schimbe idei despre liberalism. „E vorba de corespondenţa între mediul academic românesc şi cel străin, domnule ! Pe calea asta de promovare a ideilor liberale, noi suntem parte dintr-o reţea globală, în care ne ţinem la curent“, explică Butiseacă.

Întrebat de redacție dacă el s-a recomandat drept jurnalist, după cum susține profesorul american, consilierul lui Florin Cîțu a negat vehement.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu