10.22.2020

Ambasadorul SUA și previziunile sale pentru România

 


Ambasadorul SUA face niște previziuni de zahăr pentru România. România este pe poziția a doua în topul producătorilor de petrol și gaze din Europa (n.red. de fapt, Uniunea Europeană), a declarat Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România, la Conferința Anuală „Parteneriatul Strategic Româno-American în domeniul securității cibernetice”.

Ambasadorul american mai afirmă că extracția gazelor din Marea Neagră va începe în 2021 dar și că apoi aceasta va crește la capacitate maximă.

„Rezervele sale (n.red. României) de gaze naturale din platforma Mării Negre sunt foarte însemnate! România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa de îndată ce va începe realmente extracția anul viitor și va crește ulterior la capacitate maximă, iar la Cernavodă se va putea lucra la capacitate maximă! Ce realizare uluitoare!„, a spus Zuckerman.

Oficialul a ținut să reamintească faptul că la începutul lunii octombrie ministrul Virgil Popescu a inițiat un Acord Interguvernamental care prevede că SUA și România vor coopera în vederea retehnologizării unui reactor și a construirii a două alte reactoare la Cernavodă.

Proiectul este evaluat la aproximativ 8 miliarde de dolari. În plus față de contribuțiile din partea S.U.A, Canadei și Franței, o sumă semnificativă din conținutul acestui proiect va fi din partea României, a precizat Zuckerman.

„Tot pe 9 octombrie, Banca de Import-Export a SUA (ExIm) a semnat un memorandum de înțelegere care prevede că va oferi României până la 7 miliarde de dolari finanțare pentru proiectul de la Cernavodă. Va oferi asistență financiară și U.S. International Development Finance Corporation (Banca de dezvoltare a SUA)“.

„Proiectul de la Cernavodă reprezintă o paradigmă a viitoarelor colaborări româno-americane pentru construirea marilor proiecte de infrastructură„, a mai afirmat ambasadorul.

„În încheiere, voi spune din nou: România și Statele Unite sunt cei mai buni prieteni! Împreună, am avut și vom continua să avem realizări mărețe! Vă mulțumesc pentru munca asiduă de a proteja poporul român și poporul american, care iubesc libertatea! Dumnezeu să vă binecuvânteze “, a încheiat, en fanfare, Zuckerman.

În Marea Neagră s-ar afla zăcăminte de gaze estimate la circa 200 miliarde metri cubi.

sursa:https://www.cotidianul.ro/ambasadorul-sua-si-previziunile-sale-pentru-romania/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu