10.22.2020

Între Vine România, susținut de Donald Trump, și Nu știu nimic, rostit de Klaus Iohannis e un ocean distanță.

 




Schimb de replici indirecte și de la distanță între președinții americani și român. Între Vine România, susținut de Donald Trump, și  Nu știu nimic, rostit de Klaus Iohannis e un ocean distanță.

La ce se referă cei doi? La scandalul de corupție în care este implicat clanul Biden și despre care cotidianul.ro tot a scris ultimele zile. Scandalul și dezvăluirile cutremură SUA cu doar două săptămâni înaintea alegerilor americane.

Donald Trump, președintele SUA: „Dacă spune că nu știe nimic despre asta, că este treaba fiului. Aud că și România urmează să apară. Dacă spune că este treaba lui, că e adult. România urmează.“, a afirmat Trump la  Fox News’ Fox & Friends
Și șeful de cabinet al lui Donald Trump, Mark Meadows, a afirmat că România apare în emailurile din laptopul lui Hunter Biden.

„Ați vrut să spuneți Rusia, nu România. În Rusia, Ucraina și China este Hunter Biden bănuit de trafic de influență.“

„Este România o țară nouă? Chiar am menționat România. Cred că în următoarele zile vom vedea și legătura românească.“

Informațiile de peste ocean au ajuns ș la urechile președintelui Iohannis. În conferința de presă de miercuri, Klaus Iohannis a fost întrebat de un jurnalist:
„Jurnalist: O întrebare de politică externă. Șeful Cancelariei Casei Albe a declarat în urmă cu câteva ore că vor exista dezvăluiri în ceea ce privește „conexiunea românească a afacerilor lui Hunter Biden în țara noastră”, Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte Joe Biden și actualului contracandidat al Președintelui în exercițiu, Donald Trump. Întrebarea mea este ce informații aveți cu privire al această dispută. Mulţumesc!

Președintele României: Nu am nicio informaţie despre acest personaj, iar dacă apar date pe care noi nu le-am cunoscut, evident că vom declara lucrurile pe care putem să le găsim, dar, încă o dată, la acest moment, eu nu am nicio informaţie despre acest personaj.“

În mai 2014, Joe Biden a vizitat România în timpul în care a fost vicepreședine al SUA. Cu această ocazie, el a ținut un discurs prin care a cerut represiuni împotriva corupției, pe care a descris-o drept „un cancer care mănâncă credința cetățeanului în democrație” și „o altă formă de tiranie”.

De asemenea, în 2015, președintele Iohannis și vicepreședintele american Joe Biden s-au întâlnit la Casa Albă. După întrevedere, președintele a declarat:

„Tocmai s-a terminat întâlnirea pe care am avut-o la Casa Albă cu Vicepreședintele Joe Biden. O întâlnire foarte bună, foarte caldă, o întâlnire care a durat mai mult de o oră, în cadrul căreia am avut ocazia să discutăm foarte multe probleme care ne preocupă pe toți.

Am avut, evident, în primul rând, discuții despre Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, împreună am evaluat acest parteneriat care este unul foarte bun, foarte puternic. Partea politică, partea militară sunt excelente și am convenit să încercăm să lucrăm și pe partea economică, un parteneriat de acest fel trebuie să aibă partea economică foarte substanțială.

În al doilea rând, am discutat despre situația din România, evident. Vicepreședintele Biden și-a exprimat mulțumirea față de mersul lucrurilor în domeniul combaterii corupției, și-a exprimat încrederea în continuarea acestui demers“.

Cum a ajuns România în scandalul Hunter din cursa prezidenţială a SUA. Povestea e simplă. Joe Biden și băieții săi au avut mai multe conexiuni în România, scrie Sorina Matei, pe Mediafax.

Una dintre ele, prezentată în America, se referă la faptul că Joe Biden a fost apropiat de un important om de afaceri român, Puiu Popoviciu, iar Popovici îl are ca avocat pe Louis Freeh, fostul şef al FBI, prieten şi apropiat la rândul său de Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Trump.

Ulterior, Popoviciu a fost condamnat în România dar aşa echipa lui Trump ar fi aflat mai multe despre legăturile familiei Biden din România.

Casa Albă în scandalul Biden: Veți vedea conexiunea românească

sursa:https://www.cotidianul.ro/trump-vine-romania-iohannis-nu-stiu-nimic/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu