10.27.2020

„Mutulică în chiloți” ține stadioanele goale

 


UEFA a anunțat încă de marțea trecută că permite accesul spectatorilor la meciurile de fotbal internaționale organizate de forul european, „sub rezerva aprobării autorităților locale”, în procent de 30% din capacitatea stadioanelor:



Iubitorii fotbalului din România au fost, desigur, șocați să vadă că la Sofia, la meciul din Europa League dintre ȚSKA Sofia și CFR Cluj, pe stadion erau foarte mulți spectatori, care nici măcar nu au respectat distanţarea fizică, ceea ce a dus la reacția dură a șefului Departamentului de Sănătate din Bulgaria, Angel Kunchev: „O mulţime de oameni se adună acolo, închideţi stadioanele! Voi nu vedeţi ce se întâmplă peste tot în Europa?” Oficialul bulgar s-a arătat revoltat nu de prezența spectorilor, ci de faptul că ultrașii nu au păstrat distanța fizică în tribună:



Ceea ce ne surprinde este faptul că, în timp ce bulgarii au luat în calcul imediat recomandarea UEFA privind accesul spectatorilor la meciurile internaţionale de fotbal, ministrul Sportului de la noi, Ionuţ Stroe, cel care a apărut la TV în chiloţi, nici nu s-a gîndit să pună problema pe ordinea de zi a Guvernului şi să cheme la discuţii măcar cluburile care sînt prezente în competiţiile europene sau mondiale, precum CFR Cluj, la fotbal, sau CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea, la handbal feminin!

Şi asta pentru că „Mutulică în chiloţi” nici nu îndrăzneşte să deschidă gura în Guvern, de teamă să nu-l supere pe Ludovic Orban cu vreo propunere, în speranţa că va rămîne ministru şi după alegeri.

Iată, spre exemplu, cum a motivat Aleksander Ceferin, președintele UEFA, decizia forului european: „Prin această decizie facem un prim pas spre normalitate dar punând pe primul loc sănătatea fanilor și, același timp, respectând legile fiecărui stat. În 27 de țări din Europa este permis accesul fanilor într-o anumită măsurăE important ca în aceste vremuri grele să aducem speranța și pasiunea înapoi în viața fanilor fotbalului. Ne așteptăm din partea lor să respecte măsurile sanitare și de distanțare pentru sănătatea lor și a tuturor celorlalți suporteri”.

Iată, deci, că în 27 de ţări din Europa este permis accesul spectatorilor pe stadioane, România fiind una dintre puţinele ţări care dă semnalul că românii n-ar fi în stare să respecte cîteva reguli minime de protecţie, deşi lucrurile nu stau deloc aşa, din moment ce însuşi preşedintele Klaus Iohannis i-a lăudat pentru respectarea regulilor de protecţie la alegerile locale din 27 septembrie.

Din păcate, autorităţile de la noi sînt preocupate doar de alegerile parlamentare din 6 decembrie, unde vor fi prezenţi la urne aproape 10 milioane de români, dar interzic orice participare la manifestările sportive, deşi stadioanele de fotbal, de pildă, avînd o suprafaţă mare în tribune, ar permite fără probleme distanţarea fizică măcar a 4-5.000 de oameni!

Astfel, la cele trei meciuri ale echipei naţionale de fotbal care vor avea loc între 11-18 noiembrie, cele cu Belarus, Norvegia şi Irlanda de Nord, în cadrul Ligii naţiunilor, stadioanele noastre vor fi goale, doar pentru că ministrul Sportului nu îndrăzneşte să scoată o vorbă în Guvern, deşi UEFA recomandă o astfel de discuţie a autorităţilor din fiecare ţară.

sursa:https://www.cotidianul.ro/mutulica-in-chiloti-tine-stadioanele-goale/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu