1.16.2021

Uite câteva persoane sau entități de unde creditorii statului și-ar putea recupera banii prin poprire

 


Înțeleg că guvernul neo-marxist Cîțu e la blană cu banii. În cumul cu guvernul competentului Șică, actualul guvern are luni de întârziere a plăților de concedii medicale, a virării la angajatori a indemnizațiilor de șomaj tehnico-pandemic și a rambursărilor de tva. Titlurile executorii contra statului întârzie la plată nu cu lunile, ci cu anii, deja. Cel mai grav e că scârțîie fluxul de plăți de salarii în sistemul bugetar și al subvențiilor de toate felurile. Pe scurt, Cîțu nu mai are bănuți. Și nici o prea mare credibilitate pentru noi împrumuturi dărâmătoare pentru generațiile viitoare.

Dar Statul român are niște creanțe de încasat. Creditorii statului (nu mă refer la bănci, că alea au sume bugetate, nu își fac griji) pot să își recupereze banii poprind aceste creanțe. În loc să aștepte cu lunile sau cu anii plăți care țin de ifosele sau fumurile vreunui premier, creditorii îi pot obliga pe debitorii la stat să le plătească lor, și nu statului. Poprirea se justifică mai ales când statul este indolent sau nu vrea să îl deranjeze pe debitor.

Uite câteva persoane sau entități de unde creditorii statului și-ar putea recupera banii prin poprire :

– dl. Klaus Werner Johannis are de restituit Statului român, cu titlu de chirie încasată pe nedrept de la Raiffeisen, pentru casa din Sibiu pe care avea un titlu fals de proprietate, suma de 330 de mii de euro, cu accesorii de 18% pe an;

– BCR bpl și Raiffeisen bpl au de dat Statului român cca 180 mil euro, cu titlu de bonus de economisire-creditare în sistem bauspar, așa cum au decis Curtea de Conturi și ÎCCJ;

– societățile din energie, din banking, comunicații, poștă, transport și alte domenii strategice la care Statul român are participații majoritare sau semnificative au de dat dividende statului pentru activitatea profitabilă de anul trecut (nu râdeți – Cîțu a spus mereu că s-au întâmplat lucruri fantastice pentru toți românii anul trecut, că economia a mers minunat, în ciuda pandemiei);

– guvernul deosebit de responsabil Cîțu va vinde sau va privatiza tot ce mai are statul în economie, deci va avea de încasat 2-3 lei de la “investitori”.

Toți acești bani pot fi popriți și colectați de creditorii statului, inclusiv de cei condamnați pe nedrept și de foștii proprietari de imobile naționalizate.

Hai, la treabă, nu îi lăsați timp de păcănele lui Cîțu.

PS Bănuiesc că progresiștii, neo-marxiștii și iohaniștii vor țipa ca apucații la auzul acestei vești. Mesaj de calmare pentru ei : asta e legea bre, obișnuiți-vă cu ideea.

PPS Juriștilor care se vor grăbi să îmi atragă atenția asupra insesizabilității unor venituri publice – nu o faceți. Citiți. Codul de procedură fiscală instituie o insesizabilitate numai pentru veniturile din taxe și impozite, nu și pentru veniturile din hotărâri judecătorești, chirii, dividende și preț al participațiilor statului la companii.

PPS E valabil și pentru primării, inclusiv PMB.

sursa:https://www.cotidianul.ro/poprire/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu