ACASĂ
Etichete
3.13.2021
Mai multe instalații radiologice care conțin uraniu sărăcit au fost descoperite pe platforma unei fabrici închise din București
Descoperire la o fabrică din București
Mai multe instalații radiologice care conțin uraniu sărăcit au fost descoperite pe platforma unei fabrici închise din București. Zona a fost izolată de polițiști, iar containerele periculoase au fost ridicate de experți.
Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a fost sesizată vineri de reprezentanți ai Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare cu privire la faptul că pe platforma unei foste fabricii din sectorul 4, în urma demolării unei clădiri ce a aparținut Nuclear Montaj, sub dărâmături au fost găsite mai multe instalații radiologice ce conțin uraniu sărăcit.
Din datele furnizate de reprezentanții CNCAN a reieșit faptul că societatea în cauză a avut obligația de a neutraliza aceste echipamente, prin predarea lor către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară.
La fata locului s-au deplasat polițiștii și reprezentanții CNCAN pentru a efectua verificări.
Zona a fost securizată, iar echipamentele au fost ridicate de urgență și predate, pentru a fi neutralizate. Cercetările sunt continuate de polițiști.
sursa:https://www.cotidianul.ro/nuclear-descoperire-la-o-fabrica-din-bucuresti/
Valerian Stan, colaborator Activenews, îl dă în judecată pe premierul Florin Cîțu după ce i-a comparat cu teroriștii, pe cei care „se împotrivesc acțiunilor pe care le ia Guvernul de a opri pandemia
„Declarațiile primului ministru constituie o insultă și un act de discriminare de o gravitate fără precedent la adresa cetățenilor și la dreptul lor la liberă exprimare”, precum și „un abuz care mi-a cauzat și îmi cauzează o gravă lezare a demnității umane”, spune Valerian Stan care, dacă va câștiga procesul, îi cere lui Florin Cîțu despăgubiri de jumătate de miliard de lei vechi.
Textul cererii de chemare în judecată publicat de site-ul citat:
„Către Judecătoria (…)
Domnule președinte,
Subsemnatul Valerian Stan (…), în temeiul Ordonanței Guvernului nr 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, formulez
CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ
a domnului Florin Cîțu, prim-ministrul Guvernului României, cu adresa de citare la Palatul Victoria, Piața Victoriei nr 1, Sector 1, București,
solicitând obligarea acestuia la plata de despăgubiri către subsemnatul în cuantum de 50.000 de lei.
În fapt
La data de 12 martie 2021, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul Guvernului, primul ministru a afirmat că atitudinea persoanelor care „se împotrivesc acțiunilor pe care le ia Guvernul de a opri pandemia sunt similare cu acțiunile unor teroriști”. Ca Anexa 1 depun fotocopie a declarației primului ministru. Din lectura declarației domnului Florin Cîțu rezultă că, potrivit aprecierii sale, sunt similare acțiunilor teroriste opiniile critice formulate în spațiul public la adresa a ceea ce acesta a numit „acțiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia”.
Declarațiile primului ministru constituie o insultă și un act de discriminare de o gravitate fără precedent la adresa cetățenilor și la dreptul lor la liberă exprimare. În calitate de publicist, colaborator al publicației on-line Activenews, am exprimat și eu, în cuprinsul mai multor articole publicate, opinii critice privind activitatea unor instituții guvernamentale cu atribuții în domeniul în discuție (ca Anexa 2 depun în fotocopie două dintre articolele publicate).
Am acționat cu bună credință și mi-am motivat criticile inclusiv cu argumente prezentate constant în spațiul public de către numeroși medici și alți specialiști cu largă reputație profesională. În aceste condiții, caracterizarea atitudinii mele ca fiind similară acțiunilor teroriste consituie insultă de o gravitate fără precedent din partea primului ministru, o discriminare cu totul inacceptabilă a mea pe criteriul convingerilor personale (art 2 alin 1 din OG nr 137/2000) pe o temă de un maxim interes public.
Declarațiile iresponsabile ale primului ministru constituie un abuz care mi-a cauzat și îmi cauzează o gravă lezare a demnității umane (în înțelesul art 15 din OG nr 137/2000). Iresponsabilitatea declarațiilor primului ministru, precum și crasa lipsă de pregătire profesională a acestuia, rezultă inclusiv din asimilarea unor opinii exprimate în spatial public cu actele de terorism, astfel cum acestea sunt definite în cuprinsul Legii nr 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului.
În drept
OG nr 137/2000
Reclamant,
Valerian Stan”
sursa:https://www.cotidianul.ro/teroristii-i-au-pus-gand-rau-lui-citu-nu-e-gluma/
Proteste anti-lockdown în Berlin: Mii de germani au ieșit în stradă, nemulțumiți de extinderea restricțiilor anti COVID-19
Protestatarii au ieșit în stradă nemulțumiți de măsurile luate de Guvernul german. Mai exact, aceștia protestează împotriva restricțiilor impuse cu aprobarea Angelei Merkel, restricții extinse până pe data de 28 martie.
Cancelara Angela Merkel și premierii celor 16 landuri federale au decis prelungirea lockdownului până pe 28 martie din cauza numărului ridicat de noi infectări. Vor exista însă și câteva măsuri de relaxare.
De luni a intrat în vigoare o măsura prin care au fost din nou permise întâlnirile private între două gospodării. Până atunci, membrii unei gospodării se puteau întâlni doar cu o singură persoană din afara acesteia.
În regiunile în care incidența scade la mai puțin de 35 de noi infectări la 100.000 de locuitori în decurs de 7 zile, vor fi posibile întâlniri private ale membrilor unei gospodării cu alte două gospodării.
Dintre cele 16 mitinguri planificate, 15 au fost aprobate. Demonstrația de la Dresda a fost interzisă de către autoritățile din oraș. O cerere urgentă a fost respinsă în primă instanță de instanța administrativă competentă și, după o obiecție, se află în fața instanței administrative superioare.
Organizatorii din Dresda au chemat participanții să meargă la plimbare și să facă cumpărături, dacă protestul era încă interzis.
160.000 de pensii au fost recalculate în mai puțin de 2 săptămâni, anunță Ministrul Muncii
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat sâmbătă că 160.000 de dosare de pensii au fost deja evaluate la nivelul întregii țări.
”160 000 de dosare de pensii au fost deja evaluate în toată țara, într-o săptămână și jumătate de la inițierea acestui demers”, a scris azi, sâmbătă, pe Facebook ministrul Muncii.
Raluca Turcan susține că activitatea din teritoriu se desfășoară într-un ritm alert, în ciuda resurselor limitate, lucru confirmat în cadrul vizitelor pe care le-a făcut la Casele de pensii ale sectoarelor 1, 2 și 5 din București.
”De altfel, unul dintre proiectele importante ale ministerului pe termen scurt este finanțarea cu fonduri europene a dotării caselor de pensii cu echipamentele necesare derulării activităților curente și a procesului de evaluare”, a mai scris Turcan pe rețeaua de socializare.
Potrivit ministrului, colectarea tuturor datelor necesare, prin softul de care ministerul dispune, va permite ca toate cele 5 milioane de dosare de pensii să fie supuse recalculării într-un timp foarte scurt.
Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunțat joi că aproximativ 35.000 de angajați din sistemul public beneficiază în prezent și de pensie.
Întrebată de jurnaliști câți bugetari au și pensii, și salarii, Raluca Turcan a spus că e vorba de aproximativ 35.000 de persoane.
”Despre persoanele în sistemul public, în momentul de față pot spune că există aproximativ 35.000. Spun aproximativ pentru că sistemul de apărare şi ordine publică au propriul sistem de contributivitate şi informaţiile nu sunt în totalitate cunoscute. (...) În momentul în care această lege intră în vigoare vom vedea câte contracte de muncă se suspendă”, a mai spus ministrul.
sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/pensii-recalculate-ministrul-muncii-595884.html
DACĂ ASTĂZI AVEȚI PUȚIN TIMP și POFTĂ de CEVA BUN, PUTEȚi PREPARA O DELICATESĂ fără ADITIVI chimici și CONSERVANȚI din ”BUCĂTĂRIA lui ROMAN”
Salam făcut in casă
Ingrediente pentru 3 bucăti de salam : 350 g de carne de vită, 350 g de carne slabă de porc (pulpă), 350 g de carne de porc cu grăsime (spată), 150 g de bacon sau slănină afumată, 20 g de sare, piper, tarhon uscat, oregano uscat, 2 căpătâni de usturoi .
Mod de preparare: Carnea de vită și pulpa de porc, se spală si se taie în cubulețe mici. Baconul se toacă mărunt. Spata de porc se imparte in 2 bucăți egale. Prima bucată se taie în cubulețe mici, iar cealaltă bucată se trece prin mașina de tocat carne. Carnea tocată trebuie să fie cremoasă. Rolul ei este de a lega bucățelele de carne între ele. Toate tipurile de carne se pun intr-un bol mare si adanc. Se adaugă pe rand toate condimentele, usturoiul dat pe răzătoare si sarea, după care se amestecă bine compoziția pană se intrepătrund condimentele cu bucătile de carne. Bolul se acoperă cu un capac și se dă la frigider pentru 3 ore la macerat.
Întindeți o folie alimentară și așezați 1/3 din compoziția pentru salam pe una dintre marginile ei. Cu mâinile umezite cu apă presați bine carnea, si rulati modelând un baton gros ca un salam ... mai departe citiți AICI
sursa:https://bucatarialuiroman.blogspot.com/2021/03/o-delicatesa-naturala-fara-aditivi.html
Mai puțini români vor avea Prima Casă în 2021. Guvernul a tăiat un sfert din sumă, comparativ cu 2020
Un document publicat de Ministerul de Finanțe arată că guvernul alocă în 2021 mai puțini bani decât în 2020 pentru programul "Prima casă/Noua casă".
Astfel, plafonul garanțiilor care pot fi emise în cadrul programului „Prima casă/ Noua casă" se va ridica în 2021 la 1,5 miliarde de lei, față de plafonul de două miliarde de lei alocat anul trecut, arată proiectul de hotărâre al Ministerului Finanțelor.
Totodată, se propune completarea reglementării din cuprinsul normelor potrivit cărora beneficiarii au obligația să încheie polițe de asigurare împotriva tuturor riscurilor, conform normelor interne proprii ale finanțatorilor.
Polițele urmează să acopere toata durata finanțării garantate, la o valoare acceptată de o societate de asigurare, dar nu mai puțin decât valoarea de piață comunicată de finanțatori prin solicitarea de garantare.
Reducerea plafonului programului "Prima Casă/Noua Casă" era așteptată de piață, fiind anunțată în urmă cu aproximativ trei săptămâni de Cristian Păun, preşedintele Consiliului de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.
Potrivit acestuia, aproximativ 8.000 de garanţii pentru Prima Casă/Noua Casă au fost date în 2020.
"Pentru 2021, la un plafon în scădere la 1,5 miliarde lei, estimăm în jur de 6.000 de beneficiari ai programului", a menţionat Cristian Păun.
Cafenelele cu animale exotice. Oamenii pot interacționa cu viețuitoarele
Cafenelele cu animale exotice în care oamenii pot interacționa cu ele au devenit un boom în China.
Numărul cafenelelor care oferă clienţilor posibilitatea de a interacţiona cu animale din ce în ce mai exotice este în creştere la Shanghai, informează AFP vineri, scrie Agerpres.
Deja populare în Extremul Orient, mai ales în Coreea de Sud şi Japonia, acest tip de cafenele face acum furori şi în cel mai mare oraş din China.
De la izbucnirea epidemiei de COVID-19, cafenele cu animale exotice au suscitat însă îngrijorarea unora, care văd în acest tip de localuri terenuri fertile pentru o posibilă transmitere de boli la oameni.
De la mamifere la reptile
Dincolo de tradiţionala ofertă de câini şi de pisici, zeci de cafenele din Shanghai oferă acum clienţilor posibilitatea de a interacţiona cu o gamă întreagă de animale, de la mamifere la reptile.
Fenomenul este parţial încurajat de reţelele de socializare, unde mai mulţi clienţi încântaţi publică fotografiile făcute cu micile creaturi, contribuind astfel la popularitatea acestor cafenele.
Amplasată chiar în centrul Shanghai-ului, "Raccoon Cafe" oferă clienţilor posibilitatea de vedea opt ratoni.
"Mi se par foarte drăguţi", a declarat pentru AFP Qin Siyu, o jucătoare profesionistă de volei care a descoperit cafeneaua prin intermediul fotografiilor făcute de o prietenă.
Taxă de intrare
Vizitatorii plătesc o taxă de intrare de 98 de yuani (13 euro), însă uneori, comportamentul imprevizibil al animalelor îi împiedică să savureze cu adevărat o băutură sau o gustare.
De la izbucnirea epidemiei de COVID-19, proprietara unităţii, Cheng Chen, a vândut doar băuturi îmbuteliate pentru a evita contactul dintre animale şi mâncarea destinată clienţilor.
Cheng Chen povesteşte că nu ştia prea multe despre ratoni înainte de a-şi deschide cafeneaua, la sfârşitul anului 2020, şi admite că înţelege preocupările oamenilor cu privire la prezenţa acestor mamifere într-o cafenea.
"Nu există reglementări specifice. De fapt, reglementările privind animalele de companie sunt relativ inexistente în China", recunoaşte ea.
Legi mai stricte
Cheng Chen mărturiseşte că speră la legi mai stricte, în special pentru ca animalele să nu cadă în mâinile unor oameni nu atât de bine intenţionaţi cum este ea.
Însă cafenele din Shanghai nu se opresc la a-şi lăsa vizitatorii să interacţioneze cu ratoni: porci miniaturali, marmote, raţe, iguane şi şopârle gecko încântă clienţii în alte unităţi similare.
Cardinal : Paştele, sărbătorit în fiecare an la o dată comună de către ortodocşi şi catolici
Creștinii ortodocşi şi catolici ar putea să ajungă la un acord privind stabilirea unei date comune pentru sărbătorirea Paştelui. Anunțul a fost făcut de preşedintele Consiliului Pontifical pentru Unitatea Creştinilor, cardinalul Kurt Koch.
Un reprezentant al Patriarhiei de Constantinopol pe lângă Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) a declarat că o dată comună pentru Paşte ar putea fi un semn de „încurajare” pentru mişcarea ecumenică. Arhiepiscopul ortodox Job Getcha de Telmessos a sugerat că anul 2025, care va fi cea de-a 1700-a aniversare a primului Conciliu Ecumenic de la Niceea, ar fi un an bun pentru introducerea acestei reforme a calendarului, scrie Adevărul.
Conciliul din 325 a decis ca Paştele să fie celebrat în prima duminică de după luna plină de la începutul primăverii, făcând cea mai timpurie dată posibilă pentru Paşte 22 martie şi cea mai târzie posibilă 25 aprilie, arată catholica.ro. Astăzi, creştinii ortodocşi folosesc calendarul iulian pentru a calcula data Paştelui în locul calendarului gregorian, care a fost introdus în 1582 şi este folosit de majoritatea lumii.
Deoarece calendarul iulian calculează un an ceva mai lung, este în prezent cu 13 zile în spatele calendarului gregorian. Cardinalul Koch a spus: „Prin urmare, salut decizia Arhiepiscopului Job de Telmessos” şi „sper că va avea un răspuns pozitiv”. „Nu va fi uşor să se cadă de acord asupra unei date comune a Paştelui, dar merită lucrat în acest sens”, a declarat acesta.
U.E. vrea ”SĂNĂTATE” pentru europeni, dar NU din Rusia sau din China.
Proiectul de ''paşaport verde'' digital priveşte numai anumite vaccinuri. Acest lucru va afecta Ungaria.
Proiectul de "paşaport verde" digital, care urmează a fi prezentat miercuri de Bruxelles, va ţine cont numai de vaccinurile împotriva COVID-19 autorizate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), a declarat vineri un responsabil al UE, care exclude pentru moment vaccinurile din Rusia şi China, relatează AFP, scrie Agerpres.
"Vrem să creăm un certificat digital care să poată menţiona un test PCR negativ, proba că aveţi anticorpi sau că aţi fost inoculat cu un vaccin care a fost aprobat de EMA", a declarat comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, pentru mai multe media, printre care şi AFP.
Vaccinuri aprobate de EMA
În prezent, numai patru vaccinuri au fost aprobate de EMA - cele ale Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca/Oxford şi Johnson & Johnson de joi. Ceea ce exclude vaccinul chinezesc Sinopharm, utilizat în Ungaria inclusiv de premierul Viktor Orban, dar şi pentru moment vaccinul rusesc Sputnik V, de asemenea comandat de Ungaria, dar şi de Cehia şi Slovacia, şi pe care EMA a început să-l examineze pe 4 martie.
Cetăţenii europeni vor putea avea acest certificat pe telefon, a adăugat comisarul european suedez.
Titularii vor putea astfel "să arate că foarte probabil nu vor propaga virusul", a spus ea. Asta "ar permite ca oamenii care trebuie să călătorească să o facă mai uşor".
Teste PCR
"De exemplu, dacă sunteţi vaccinaţi, nu mai trebuie să faceţi testele PCR", a precizat comisarul, care urma să-i informeze pe miniştrii europeni de interne reuniţi prin videoconferinţă vineri despre lucrările Comisiei referitoare la acest proiect de certificat.
"Oamenii care călătoresc în prezent consumă multă energie pentru a se testa, a completa formulare, a arăta diferite tipuri de hârtii, din nou şi din nou", a recunoscut Ylva Johansson.
Vaccinurile folosite în Ungaria
Dacă proiectul va fi aprobat atunci vaccinurile folosite în Ungaria nu ar fi valabile momentan pentru "paşaport verde" digital. Ungaria imunizează în prezent populația cu vaccinurile Sinopharm din China și Sputnik din Rusia.
ROMÂNII SUNT INTELIGENȚI, CRITICI dar și plini de UMOR !
Ieri, am primit un mesaj de la o doamnă de pe facebook. Mesajul, în câteva versuri bine potrivite, critice dar și pline de umor, face portretul primului ministru Cîțu, care zilele acestea a găsit de cuviință să spună în gura mare că românii care protestează împotriva purtării unei măști total nefolositoare sau sunt contra restricțiilor și a vaccinării obligatorii și haotice, sunt doar nște ”TERORIȘTI”.
EU CRED CĂ DOAMNA ARE DREPTATE ! ROMÂNII, DA, sunt ”TERORIȘTI” pentru că NU SUNT PROȘTI ci ÎȘI APĂRĂ doar DREPTURILE !
Iată mesajul Doamnei :